Ben M1 MAX kullanıyorum. Bütün modellerde bu durum aynı mı bilmiyorum ama ne yaparsam yapayım ekranı adamakıllı temizlemiyordum. En son gidip mat ekran koruyucu taktırıp sıkıntımı çözdüm. Fakat bu ekranlar neden böyle, bu kadar hassas? En ufak bir şeye aşırı kötü izler bırakıyorlar, resmen Apple'ın parlatma bezini zorla satın alalım diye uğraşmışlar. Aynı sorunu yaşayanlar var mı?
Sadece bana mi oyle geliyor diyordum ama parmak izine ve diger bu tur izlere karsi cok elverisli bendeki de. M3 Pro kullaniyorum. Anti-reflective coating dolayisiyla sanirim. Mikrofiber bezi hafif nemlendirip siliyorum, en azindan ise yariyor diyebilirim. Ustunden sonra kuru bezle geciyorum.
Hiç glossy OLED monitör temizlememişsin. M1 Pro vardı önceden onun ekranını bir şekilde yine temizlemiştim de şimdiki glossy OLED monitörümü silmiyorum bile silinmediğinden.
DON GATO ekran temizleme seti ve 2 mikrofiber bez (500 ml), TV, tablet, bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve cep telefonları için. Doğal ürünlerden üretilmiştir ve çevre bilincine sahiptir : Amazon.com.tr: Elektronik
İzopropil alkol ve yumuşak bir fiber bez ile ekran tarafı kucağına yatacak şekilde koyup siliyorsun bu kadar basit. Ayrıca ekran koruyucu MacBook’larda önerilen bir şey değil çünkü bilgisayar neredeyse sıfıra sıfır kapandığı için ekrana ekstra baskı oluşturuyorsun.
İzopropil alkol ve yumuşak bir fiber bez ile ekran tarafı kucağına yatacak şekilde koyup siliyorsun bu kadar basit. Ayrıca ekran koruyucu MacBook’larda önerilen bir şey değil çünkü bilgisayar neredeyse sıfıra sıfır kapandığı için ekrana ekstra baskı oluşturuyorsun.
Geldi yine Apple'nin bir şeyine laf edildi diye çıldıran kişi. Gayette zor siliniyor kardeşim ekranı savunmaya gerek yok. Ve evet herkes laptobuna ya da monitörüne illaki değiyor, elin terli bir insansan her türlü iz kalıyor.
Ben gozluk cami temizleyicilerinden kullaniyorum 1 firt + mikrofiber bezle mis gibi oluyor tavsiye ederim. Cihazi bir yerden bir yere tasirken nereye nasil dokundugunuza dikkat edin cogu kisi bunu onemsemiyor bu arada gordugum kadariyla.
Hocam birincisi parmaklamıyorum
Zamanla kullanıma bağlı olarak kirlenmesi çok normal. Elim değebiliyor veya klavye arasına toz pislik kalmıştır, yapışabiliyor. Bir kıl düşer ekrana, onu alayım derken bütün parmak izim ekrana yapışıyor. Siz anlatmışsınız nasıl temizleneceğini ama bir ıslak mendille silinip geçebilmeli. Son olarak bence dandik de olsa bir oleofobik kaplama yapılabilmeli yani.