İlk defa MacBook alacağım. Arayüzü genel olarak zor mu? Alınca neler yapmalıyım? Hangi programları yüklemeli, hangi ayarları yapmalıyım? Ekosistem tarafında neler bilmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?tugrul
Yetkin
Çok düşünülecek bir şey yok. Basit yollarla çok fazla oyun oynayamazsın sadece. Kuracağın programlardan da en mantıklısı AppCleaner ve .RAR Unarchiver olur önerebileceğim. Gerisi zaten kullanımına göre yükleyeceğin şeyler olacaktır. Ayar olarak TouchPad'i kullanacaksan telefon gibi kaydırması tuhaf gelirse onun yönünü değiştirebilirsin, Hot Corners özelliğinde sağ üst köşeye masaüstü'nü ayarlarsan kolaylık olur epey. Bunlar dışında aklıma gelen bir şey yok. Bol şanslar.
Elma ısıran
Üstün
Sadece al ve kullan. Öyle Windows gibi açıp onlarca ayar yapmak zorunda değilsin bir MacBook'ta. İçinde sadece Apple yazılımları yüklüdür, gereksiz hiçbir şey yüklü olmaz. Olduğu haliyle açıp kullanabilirsin.
Bazı yardımcı araçlar yok değil tabii ki, var. Onları da ihtiyacına göre tespit edip genellikle GitHub'dan açık kaynak olarak indirebilirsin. Yıllardır bu şekilde bir kullanım benim işimi fazlasıyla görüyor.
Arayüz aşırı şık, minimalist ve modern. Farklı gelecektir elbette ama alışması çok kısa süre alacaktır. macOS bir kısayol işletim sistemidir. TrackPad kısayollarına, klavye kısayollarına hakim olduğun an her şeyi yapmak aşırı hızlanacak.
Ekosistem olarak MacBook tek başına kullanılabilir ancak yanında bir iPad, iPhone olduğu zaman kullanım konforun çok artar. Bunu bilmek yeterli.
Bazı yardımcı araçlar yok değil tabii ki, var. Onları da ihtiyacına göre tespit edip genellikle GitHub'dan açık kaynak olarak indirebilirsin. Yıllardır bu şekilde bir kullanım benim işimi fazlasıyla görüyor.
Arayüz aşırı şık, minimalist ve modern. Farklı gelecektir elbette ama alışması çok kısa süre alacaktır. macOS bir kısayol işletim sistemidir. TrackPad kısayollarına, klavye kısayollarına hakim olduğun an her şeyi yapmak aşırı hızlanacak.
Ekosistem olarak MacBook tek başına kullanılabilir ancak yanında bir iPad, iPhone olduğu zaman kullanım konforun çok artar. Bunu bilmek yeterli.
Raito kun
Gelişen
iPhone ekosistemi tam olarak ne kolaylık sağlıyor bunun hakkında bir rehber yapmayı düşünebilirsiniz belki.
- Makaleler
- 6
İlk defa MacBook alacağım. Arayüzü genel olarak zor mu? Alınca neler yapmalıyım? Hangi programları yüklemeli, hangi ayarları yapmalıyım? Ekosistem tarafında neler bilmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kesinlikle Windows'tan geçişte zorlanırsın ama alışınca kolay gelecektir.
ARM çipten dolayı geçiyorsun muhtemelen. Elinden geldiğince Pro modele yönel. İkinci elde olur Pro model almaya çalış. Miniled 120 Hz ekran, daha iyi malzeme kalitesi, daha iyi hoparlör, daha iyi çip, fanlı olması...
Hayırlı olsun, hangi modeli aldın? Bir günde alışırsın, ben de yakın zamanda Windows'tan geçtim. Bir USB huba ihtiyacın olacaktır.
Ucuz yollu USB hub işini çözer.
Asily
Üstün
Macbook Air M5 almayı düşünüyorum. Zaten Pro fazla olur diye düşünüyorum, beni Air’dan tek korkutan şey fan olmaması.Kesinlikle Windows'tan geçişte zorlanırsın ama alışınca kolay gelecektir.
ARM çipten dolayı geçiyorsun muhtemelen. Elinden geldiğince Pro modele yönel. İkinci elde olur Pro model almaya çalış. Miniled 120 Hz ekran, daha iyi malzeme kalitesi, daha iyi hoparlör, daha iyi çip, fanlı olması...
Elma ısıran
Üstün
Tabii ki düşünürüm çok da faydalı olur hatta. Böyle bir rehber yaparsam bu konunun geçtiği her yerde referans olarak atılabilecek kalitede bir rehber yapmak isterim...iPhone ekosistemi tam olarak ne kolaylık sağlıyor bunun hakkında bir rehber yapmayı düşünebilirsiniz belki.
iCloud, AirDrop, mobil WebCam, telefon yansıtma, AirPlay... ve daha sayamadığım o kadar kolaylık var ki. Derli toplu anlatmak en iyisi gibi...
Asily
Üstün
Macbook Air M5 alıcağın hocam. Yüksek ihtimal yarın almış olurum. USB-C Hub’da alıcağım yanında.Hayırlı olsun, hangi modeli aldın? Bir günde alışırsın, ben de yakın zamanda Windows'tan geçtim. Bir USB huba ihtiyacın olacaktır.
Macbook’un en beğeniceğim tarafı galiba mobil cihaza benzer olması ve telefonla eşitlenmesi.Tabii ki düşünürüm çok da faydalı olur hatta. Böyle bir rehber yaparsam bu konunun geçtiği her yerde referans olarak atılabilecek kalitede bir rehber yapmak isterim...
iCloud, AirDrop, mobil WebCam, telefon yansıtma, AirPlay... ve daha sayamadığım o kadar kolaylık var ki. Derli toplu anlatmak en iyisi gibi...
Elma ısıran
Üstün
Ayrıca pil ömrü ve sessiz çalışmasına ölürüm... <3<3<3Macbook’un en beğeniceğim tarafı galiba mobil cihaza benzer olması.