wallywestr

Uzman
Excel öğrenmem gerekiyor. Bu yüzden laptop almak istiyorum. Uzun vadeli, stabil bir performans için MacBook almayı düşündüm ama bazı insanlar MacBook’ta Excel’in düzgün çalışmadığını söylüyor. Özellikle kısayolların iyi çalışmadığını ve Windows’ta bunların daha verimli olduğunu belirtiyorlar. MacBook işime yarar mı, yoksa Windows laptop mu almalıyım?

Excel makrolarında kesinlikle sorun yaşıyorsunuz ve yeniden öğrenme gereği duyuyorsunuz bunda asla şüpheniz olmasın eğer geçiş yapma düşünceniz varsa, biraz yeniden öğrenme bazı yerlerde kendi kısayollarınızı oluşturma işine razı olursanız yapılabilir bir geçiş ancak ARM mimarili işlemci kullanan bir Windows cihazda tahmini olarak bir Mac'in sunacağı pozitifleri (pil ömrü, uzun süreli kullanım, pürüzsüz çalışma vs) sunacaktır eğer ikinci el değeri derdiniz yoksa ve yeniden bir şeye alışma sürecine girmek istemiyorsanız Mac almaktan daha makul olacaktır. Dipnot 12 yıl Mac+Windows gittim son 3 yıldır yalnızca MacOS'le devam ediyorum, yeniden öğrenmeye razıysanız geçiş yapılır uzun vadede memnun eder ancak bir şeylere uzun vadede alışan ve hemen değiştiremeyen bir yapınız varsa ararsınız en azından eski bir Retina MacBook Pro alıp (niye derseniz ucuz+ikinci elde zarar etmeden elden çıkarması kolay) ve şansınızı deneyin eğer memnun kalmazsanız makrolar memnun etmezse bu yatırımı yapmayın memnun kalırsanız yapın (veya Hackintosh+Apple Layout klavye de iş görür).

@dursunduruyor, Kişisel olarak bende M2 Air'i kullanıyorum 16/256'lık kombinasyona sahibim donanım olarakta, en azından %80 pil sağlığında eskisi kadar güzel bir kullanım sunduğunu söyleyemem (eski bilgisayarım olan 2016 Touchbar Pro'ya göre yine mükemmel hakkını yiyemem) ancak fansız olması özellikle 4-5 saati geçen uzun süreli kullanımda baş ağrısı olabiliyor şahsi çözümüm bilgisayarı iki sınav silgisiyle biraz daha havaya kaldırmak oluyor bu sayede bu darboğaza sokmadan 1-2 saat daha kazandırıyor cihaz. Ek olarak cihazın kendi klavyesini kullanmak yerine harici klavye kullanınca daha serin kaldığını fark ettim cihazın belki vücut ısısıyla bir ilgisi vardır bilmiyorum cihaz 13 inçlik model.