Batubenn

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,
MacBook Air M3 Uzay GRIS'i kullanıyorum. Yeni modellerde özel renk kaplaması vs. var diyorlar. Merak ettiğim hijyen vb. Nedenlerle klavye ve metal kısımları kolonya ile silebilir miyim? Kaplamaya, materyale zarar verir mi kavlama, renk atma gibi? Ya da sizin tavsiyeniz nedir? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolonyalı bir bez ile silebilirsin. Genel olarak kolonyalar metale zarar verecek kadar korozif etkiye sahip değildir. Limonlu kolonyaların çoğu metallerle korozif etki yapmaz. Lakin ekranda yapmamak daha iyi, iz bırakma olasılığı yüksek. Bir de bunu silmekle uğraşmayın.

Yok kullanma Mikro fiber bez ile https://app.hb.biz/04TbUBZgPeSl bu tarz bisey ile sil
Teşekkür ederim

Kolonyalı bir bez ile silebilirsin. Genel olarak kolonyalar metale zarar verecek kadar korozif etkiye sahip değildir. Limonlu kolonyaların çoğu metallerle korozif etki yapmaz. Lakin ekranda yapmamak daha iyi, iz bırakma olasılığı yüksek. Bir de bunu silmekle uğraşmayın.
Teşekkür ederim

Kasasını ve klavyesini az miktarda kolonya ile ıslatılmış fiber bezle siliyorum. Ekranı silmek için ise ekranlar için temizleme losyonu ve gözlük camı temizleme bezi gibi çok daha yumuşak bir bez kullanıyorum. Ekrana baskı yapmadan hassasça temizliyorum.

Ekrana kolonya ile dokunmamanı tavsiye ederim. Kasayı temizlerken de çok miktarda kolonya kullanma. Kullandığın bezi azıcık nemlendir sadece kolonya ile.

Apple tarafından önerilen ise %70 izopropil alkol ile temizlenmesi.