MacBook kurtarırken macOS kurulmuyor

Selam,
İntetnet recovery ile MacBook cihazımı kurtarmak istedim fakat diskimi silemedim. Silmeme sebebi görsellerde yazıyor. Diskimi silmeden kuruluma devam ettiğim için disk görünmedi. USB üzerinden Big Sur kurarken diskin kilitli olduğunu söyledi ve şifremi girdim fakat beklemekten yorulduğum için internet yoluyla kurtarmaya başladım. Disk kilitlii olduğu için olabilir mi? Ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• 20250121_230535.webp
    185 KB · Görüntüleme: 98
  • 20250121_230512.webp
    285,6 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleyen: Moderatör:
Yosemite'de amma eski bir işletim sistemi hocam Sisteminiz en yüksek bu sürümü mü destekliyor?

Diskin kilitli olması buna sebep veriyor olabilir o zaman hocam. Şifre doğru ancak neyi beklemekten yoruldunuz? Çok uzun bir bekleme süresi mi sunuyor?

Diskin kilitli olması buna sebep veriyor olabilir o zaman hocam. Şifre doğru ancak neyi beklemekten yoruldunuz? Çok uzun bir bekleme süresi mi sunuyor?
2 kere denedim ve 2-3 dk boyunca imleç klasik rengarenk olarak döndü. Şimdi bekleme süresini arttırıp tekrar deneyeceğim.

Bu sefer de dahili ssd görünmüyor

SSD şimdi geldi. Değişik şeyler oluyor.

Son düzenleme:
Son durum nedir?
Hala uğraşıyorum. Harici bir diske macos kurup dahili ssd mi kurtarmaya çalışacağım.

MacOS'u harici diske kurmayı başardım. Disk İzlencesi'ni açıp dahili SSD'yi silmek istediğimde son bloğa yazılamıyor hatası alıyorum. 3.parti bir uygulama kullanarak veya başka bir yolla çözebilir miyiz? @Recep Baltaş @yusufklncc

Son düzenleme:
Bu diskinizin kullanılamaz hale geldiği anlamını taşıyor olabilir. Yine de terminal üzerinden bir şans vermeyi deneyebilirsin.
diskutil list komutu ile diskin numarasını bul ve diskutil eraseDisk JHFS+ SSD /dev/diskX komutu ile diski silmeyi dene. Hata alsan bile birkaç kere bu komutu girmeyi dene art arda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…