Makaleler
5
MacBook-Neo-talebi-Applei-tedarikte-zorluyor.jpg

Apple’ın yeni başlangıç seviyesi dizüstüsü MacBook Neo, ABD’de 599 dolar başlangıç fiyatıyla piyasaya çıktı ve kısa sürede yoğun talep gördü. 13 inç Liquid Retina ekran, fanız tasarım ve A18 Pro işlemciyle gelen model; blush, indigo, silver ve citrus olmak üzere dört renkte ve 256GB ile 512GB depolama seçenekleriyle satılıyor. Apple, tek bir USB 3 (USB‑C)…

Devamını Oku: MacBook Neo Talebi A18 Pro Stoklarını Zorluyor
Kaynak: Techolay

Demiştim, bizim forumda gene yerlere yatırıldı üstünden silindirle geçildi geçen Apple mağazasında önünde kuyruk vardı. M5 Max'li MBP'nin yüzüne bakan bile yoktu.

Demiştim, bizim forumda gene yerlere yatırıldı üstünden silindirle geçildi geçen Apple mağazasında önünde kuyruk vardı. M5 Max'li MBP'nin yüzüne bakan bile yoktu.
İyi bilgisayar ki. 500 dolara Cyberpunk'u 40 FPS açan, tamamen alüminyum kasalı laptop nerede var?

İyi bilgisayar ki. 500 dolara Cyberpunk'u 40 FPS açan, tamamen alüminyum kasalı laptop nerede var?
Tek sıkıntısı altına termal pad koymak gerekiyor. Orada bir şeyleri atlamışlar ya da gerek duymamışlar sanırım. Çipin temas noktasını termal pad ile alt kısma değdirince Thermal Throttling ciddi azalıyor. Tek çekirdekte M1-2-3'ten hızlı, Multi-Task işin içine girince durum tam tersi.

Single çekirdek gerektirecek işler bir son kullanıcının ihtiyaçlarını tamamen karşılar. Üstüne de dediğin parça kalitesi. Daha ne olsun? Tertemiz cihaz.

Tek sıkıntısı altına termal pad koymak gerekiyor. Orada bir şeyleri atlamışlar ya da gerek duymamışlar sanırım. Çipin temas noktasını termal pad ile alt kısma değdirince Thermal Throttling ciddi azalıyor. Tek çekirdekte M1-2-3'ten hızlı, Multi-Task işin içine girince durum tam tersi.

Single çekirdek gerektirecek işler bir son kullanıcının ihtiyaçlarını tamamen karşılar. Üstüne de dediğin parça kalitesi. Daha ne olsun? Tertemiz cihaz.
Çoğu işlem tek çekirdek ister. Tarayıcı kullanan adama tek çekirdek performansı daha önemli.

Tek sıkıntısı altına termal pad koymak gerekiyor. Orada bir şeyleri atlamışlar ya da gerek duymamışlar sanırım. Çipin temas noktasını termal pad ile alt kısma değdirince thermal throttling ciddi azalıyor. Tek çekirdekte m1-2-3'ten hızlı, multi-task işin içine girince durum tam tersi.

Pad olayı neredeyse bütün macbooklarda iş görüyor orası çok da önemli değil. Asıl sıkıntı sürekli NAND üzeriden swap RAM alması. İnceleme videolarında yanlış görmediysem NAND sürekli %100 çalışıyordu. Mba'da olduğu gibi çiplerin üzerinde Shield de yok çırılçıplaklar. 6 ve 11 serisindeki gibi NAND'dan kaynaklı arızalar olabilir gibime geliyor. Normal satış fiyatı bence 30'un altında olmalıydı TR de.

Pad olayı neredeyse bütün macbooklarda iş görüyor orası çok da önemli değil. Asıl sıkıntı sürekli NAND üzeriden swap RAM alması. İnceleme videolarında yanlış görmediysem NAND sürekli %100 çalışıyordu. Mba'da olduğu gibi çiplerin üzerinde Shield de yok çırılçıplaklar. 6 ve 11 serisindeki gibi NAND'dan kaynaklı arızalar olabilir gibime geliyor. Normal satış fiyatı bence 30'un altında olmalıydı TR de.
Hocam fiyatlar konusunda bir şey diyemiyorum. Bu SWAP kaynaklı arızaları bir güncelleme ile çözmüşlerdi M1 serisinde ancak şu an hatırlayamadım ne yaptıklarını. Belki benzer bir şey gelmiştir.

Hocam fiyatlar konusunda bir şey diyemiyorum. Bu swap kaynaklı arızaları bir güncelleme ile çözmüşlerdi M1 serisinde ancak şu an hatırlayamadım ne yaptıklarını. Belki benzer bir şey gelmiştir.

Dediğiniz şey sanırım hatalı raporlamadan dolayıydı. M1 serisinde 2 adet NAND yongası vardı M2 ve Neo da tek kanal. 2-3 sene önce neyse de şu anda macOS için bile 8 GB bence yetersiz, en azından 12 olmalıydı. 500 dolara çok iyi cihaz yurt dışından alınıp pad modlaması ile bayağı iyi kullanılır.

Yurt dışında ucuz Türkiye'de pahalı.
Yani Türkiye'de 20-23 bin TL'den satışa sunulması gibi bir şey yurt dışı açısından.
Eğitim indirimsiz 35 bin indirimli 31 bin TL olmadı pahalı bana göre.
Ayrıca batarya performansı Intel'ya da AMD çipli laptoplardan da kötü (5 saat SoT) Apple yine bilerek pilini kötü yapmış. Beklemediğim bir şeydi.

Çok savaşını verdik, çok tartışmalara girdik bu yüzden. Ama sonunda haklı çıkmanın gururu var. Bunu hepimiz dedik de Apple nefretinden gözü dönmüş olanlara anlatamadık.

Bu bilgisayar asıl olarak ABD’deki Chromebook egemenliğini yıkmak için çıkarıldı. Ancak bizim gibi ülkelerde de bana kalırsa yüksek performans amaçlı bilgisayar düşünmeyen, bu yüzden Mac’lere yüksek paralar ödemek istemeyen kitleyi çekti üstüne. Bu kadar dayanıklı, premium, pil ömrü ve performansıyla öne çıkan bir bilgisayarı bu fiyata almak cazip geldi insanlara. Öğrenciler için de birebir. 30bin TL ver ve sonra üniversite bitene kadar dönüp arkana bakma bile.