Loniss

Uzman
Yer
Kahramanmaraş
Arkadaşlar merhaba.
Bilgisayar mühendisliği okuyorum, günlük işler, internette gezinme, ve programlamada kullanmak üzere hafif olması ve taşınmasının kolay olması için bir MacBook Pro almayı düşünüyorum.

2. bilgisayar olarak alacağım o yüzden bütçem çok düşük, bulunduğum şehirde 2016 MacBook Pro touchbar buldum çok uygun bir fiyata. Şunu peşinen belirteyim benim bütçeme şu anda 2016 MacBook Pro'dan daha yeni daha iyi bir MacBook modeli bulamadım. 10.000 TL fiyat, 500 pil döngüsü var. Döngüsü biraz fazla farkındayım ama 1 2 yıl idare edebilirse dert etmem.
Şimdi aklımı karıştıran şey forumlarda her zaman yeni olsun güncel olsun diye bir " takıntı " var, bu cihaz 2016 ve içindeki macOS sürümü 2021 olacak evet ama bu cihazın güncel olmamasının bana realitede nasıl bir zararı olacak ki? Üstelik Techolay YouTube kanalında yeni nesil Mac sürümüne üçüncü parti bir program ile güncelleme yapılabiliyordu.

Sizce benim için bir sorun yaratır mı bu cihaz?
Bir diğer konu da pil performansı, optimum koşullarda kaç saat en kötü durumda ( Full parlaklık, klavye aydınlatması, Wi-Fi Bluetooth Safari'de 15 sekme açık olması gibi gibi ) kaç saat şarjı gider?
Genel anlamda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar, 10.000 TL çok yüksek bir para değil ve cihazın özellikleri gerçekten çok güzel.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook Pro 2016 10.000 TL etmez hocam. Param Güvende ile alım seçeneğiniz varsa en az 2017 bakın. MacBook Pro 2016'da ekranlarda kronik problem var. Ben de satın alırken bu modelden elimden geldiğince uzak duruyorum.

Ayrıca 2016'nın işlemcisi(yüksek ihtimalle i5 6. nesil) dediğiniz işlerde zayıf kalabilir. Bu sebeple 2014-2015 MacBook Pro i7 16 GB RAM 15 inç (bulabilirseniz harici ekran kartlı) daha iyi olur. 2015 macOS Monterey destekliyor. Metal 2 desteği nedeniyle macOS Sonoma'da bile sorun çıkartmıyor. 2014 Big Sur destekliyor. Metal 1 desteği nedeniyle Sonoma'da bazı durumlarda akıcılığı kaybetme sorunları olabiliyor.

Ayrıca 2016'nın işlemcisi(yüksek ihtimalle i5 6. nesil) dediğiniz işlerde zayıf kalabilir. Bu sebeple 2014-2015 MacBook Pro i7 16 GB RAM 15 inç (bulabilirseniz harici ekran kartlı) daha iyi olur. 2015 macOS Monterey destekliyor. Metal 2 desteği nedeniyle macOS Sonoma'da bile sorun çıkartmıyor. 2014 Big Sur destekliyor. Metal 1 desteği nedeniyle Sonoma'da bazı durumlarda akıcılığı kaybetme sorunları olabiliyor.

MacBook Pro 2016 10.000 TL etmez hocam. Param Güvende ile alım seçeneğiniz varsa en az 2017 bakın. MacBook Pro 2016'da ekranlarda kronik problem var. Ben de satın alırken bu modelden elimden geldiğince uzak duruyorum.

Cevap için çok teşekkürler.
Hocam sahibindende biraz gezinin isterseniz fiyatları uçmuş durumda, 10.000 TL bandına 2017 ler bile tek tük bulunuyor.
Ekran kartı gerektirecek bir işim olmayacak MacBook'da, o yüzden hafifliği 13" inchi tercih etmeyi düşünüyorum.

Yani macbook pro 2016 yı düşünmemin büyük sebebi 10.000 tl olması çünkü 10.000 civarına çok fazla seçenek yok, param güvende ile yok özellikle de. Yoksa ona da bakıyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...8-sorunsuz-ciziksiz-tertemiz-1251731694/detay
şöyle bir ürün buldum hocam buna ne dersiniz ?
Açıkçası touchbar aşırı hoşuma gidiyor touchbardan vazgeçmeme değer mi bu ürün ?
Sizin dediğiniz 2015 leri de düşünüyorum ama dediğim gibi aşırı ağır işler yapmayacağım daha da eskiye gitmesek mi.

Son düzenleme:
Cevap için çok teşekkürler.
Hocam sahibindende biraz gezinin isterseniz fiyatları uçmuş durumda, 10.000 TL bandına 2017'ler bile tek tük bulunuyor.
Ekran kartı gerektirecek bir işim olmayacak MacBook'da, o yüzden hafifliği 13" inchi tercih etmeyi düşünüyorum.

Yani MacBook Pro 2016'yı düşünmemin büyük sebebi 10.000 TL olması çünkü 10.000 civarına çok fazla seçenek yok, Param Güvende ile yok özellikle de. Yoksa ona da bakıyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...8-sorunsuz-ciziksiz-tertemiz-1251731694/detay
Şöyle bir ürün buldum hocam buna ne dersiniz?
Açıkçası touchbar aşırı hoşuma gidiyor touchbardan vazgeçmeme değer mi bu ürün?
Sizin dediğiniz 2015leri de düşünüyorum ama dediğim gibi aşırı ağır işler yapmayacağım daha da eskiye gitmesek mi?

Bence olmaz. Pil devri yüksek değişmesi gerekiyor. Bir de 128 GB.

Bence olmaz. Pil devri yüksek değişmesi gerekiyor. Bir de 128 GB.
Hocam mac'I biraz biliyor gibisiniz bulmuşken sorayım size :)
Pil değişimi sizce nasıl olmalı ? yetkili serviste muhtemelen çok pahalı olur gibi, başka bir serviste gerekirse güvendiğimiz bir markadan pil ile değiştirilebilir nasıl bir yol izlenmeli sizce ? bu sorunun cevabı hangi macbooku alırsam alayım gereli bana çünkü uzun süreli kablosuz kullanıyorum.
bulduğum ilan bu, pazarlıkla 9 a düşerse sizce nasıldır ? ekranındaki sorunu biraz araştırdım ışık dalgalanması oluyormuş sanırım, aynı şehirde olduğu için ekranında sorun var mı diye kontrol edebilirim alırken

Hocam mac'I biraz biliyor gibisiniz bulmuşken sorayım size :)
Pil değişimi sizce nasıl olmalı ? yetkili serviste muhtemelen çok pahalı olur gibi, başka bir serviste gerekirse güvendiğimiz bir markadan pil ile değiştirilebilir nasıl bir yol izlenmeli sizce ? bu sorunun cevabı hangi macbooku alırsam alayım gereli bana çünkü uzun süreli kablosuz kullanıyorum.
bulduğum ilan bu, pazarlıkla 9 a düşerse sizce nasıldır ? ekranındaki sorunu biraz araştırdım ışık dalgalanması oluyormuş sanırım, aynı şehirde olduğu için ekranında sorun var mı diye kontrol edebilirim alırken
Hocam muadil bir batarya ile değişim yapabilirsiniz. Pek sorun olmuyor. Fpprodan yapabilirsiniz mesela. Ya da internetten bulursanız yapabileceğinizi düşünüyorsanız siz yapabilirsiniz. Batarya değişimi zor olmayan bir iş. Bu dediğiniz cihazın klavyesinde problem var gibi. Bunların klavyeleri kelebek klavye olduğundan bir sorun olursa klavye komple değişmesi gerekiyor. Klavye bozuksa uzak durmanızda fayda var.

Hocam muadil bir batarya ile değişim yapabilirsiniz. Pek sorun olmuyor. FPPRO'dan yapabilirsiniz mesela. Ya da internetten bulursanız yapabileceğinizi düşünüyorsanız siz yapabilirsiniz. Batarya değişimi zor olmayan bir iş. Bu dediğiniz cihazın klavyesinde problem var gibi. Bunların klavyeleri kelebek klavye olduğundan bir sorun olursa klavye komple değişmesi gerekiyor. Klavye bozuksa uzak durmanızda fayda var.

Ya sadece tek harf, o da her zaman değil, benim bütçem kısıtlı olduğu ve 2. bilgisayar olarak aldığım için normalde bakmayacağım bilgisayarlara bakmak zorunda kalıyorum şu an. Bir konuşacağım sahibiyle, bunlar dışı durumu çok iyiyse ve fiyatı 8'e düşerse düşüneceğim.

ama 10 dan aşağı düşmezse hem harf sorunu hem batarya ömrü derken evet, pahalıya gelmiş oluyor bu şekilde, önerinizi dinleyip almam o zaman.