Jeff_Hardy

Becerikli
Merhaba,

MacBook Pro A1278 cihazım var, kablolu şekilde internete bağlanıyorum. Fakat internet hızını Speedtest üzerinden ölçmek istediğimde şu hatayı alıyorum;

IMG_6663.webp

1000 Mbps internet kullanıyorum ve başka yerden ölçüm yaptığımda hızın tamamı geliyor ancak Speedtest tabanlı hiçbir yerde hız testi yapamıyorum.

Güvenlik duvarı kapalı ve antivirüs yok, DNS olarak Google ve Cloudflare denedim olmadı. IP gizleme seçeneği kapalı.

Merhaba,

MacBook Pro A1278 cihazım var, kablolu şekilde internete bağlanıyorum. Fakat internet hızını Speedtest üzerinden ölçmek istediğimde şu hatayı alıyorum;

Eki Görüntüle 200813

1000 Mbps internet kullanıyorum ve başka yerden ölçüm yaptığımda hızın tamamı geliyor ancak Speedtest tabanlı hiçbir yerde hız testi yapamıyorum.

Güvenlik duvarı kapalı ve antivirüs yok, DNS olarak Google ve Cloudflare denedim olmadı. IP gizleme seçeneği kapalı.
1. Tarayıcıyı Güncelle: Kullandığınız web tarayıcısının güncel olduğundan emin olun. Eski sürümler bazen uyumsuzluk sorunlarına yol açabilir.

2. Tarayıcı Ön Belleğini Temizle:
- Tarayıcının ayarlarına gidin.
- Geçmiş ve verileri temizle seçeneğini bulun ve ön belleği temizleyin.

3. Farklı Bir Tarayıcı Deneyin: Mevcut tarayıcıyı değiştirmek (örneğin, Chrome yerine Safari veya Firefox) sorunu çözebilir.

4. VPN Kullanıyorsanız Kapalı Tutun: Eğer bir VPN kullanıyorsanız, geçici olarak kapatmayı deneyin. VPN’ler bazen Speedtest’in doğru çalışmasını engelleyebilir.

5. Modemi Yeniden Başlatın:
- Modemi kapatın, 30 saniye bekleyin ve tekrar açın.

6. Farklı Bir Hız Testi Uygulaması Kullanın: Speedtest dışında başka bir hız testi aracı deneyin. Örneğin, Fast.com veya nPerf.

7. Ağ Bağlantı Ayarlarını Kontrol Edin:
- Sistem Tercihleri > Ağ sekmesine gidin.
- Kablolu bağlantınızı seçin ve "Gelişmiş" menüsünden DNS ayarlarınızı kontrol edin. İsterseniz DNS sunucularını yeniden yapılandırabilirsiniz.

8. Firewall ve Antivirüs Ayarlarını Kontrol Edin: Firewall ayarlarınızın tüm uygulamalara erişime izin verdiğinden emin olun.

9. Otomatik IP Alma (DHCP) Kontrolü:
- Ağ ayarlarınıza gidin ve “IP Adresi” ayarını otomatik olarak almak üzere ayarladığınızdan emin olun.

10. macOS Güncellemelerini Kontrol Edin: Yazılım güncellemelerinin güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler bazen genel hataları ve uyumsuzlukları giderir.

Bu adımları izleyin ve sonucu kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlayabilirsiniz.