Selam. Doğrulama kodunu Apple kimliğimi girdikten sonra telefonuma alıyorum, ancak bu noktadan sonra MacBook döngüye sokuyor. Giriş yapmaya çalıştığım cihazda macOS Ventura 13.7.6 yüklü.
Sistemi güvenli modda çalıştırdım, farklı bir ağ üzerinden bağlanmayı denedim ancak işe yaramadı.
Çözüm: Problemin nereden kaynaklandığını çözemediğim gibi Ventura 13.7.7 güncellemesi ile giriş yapabildim.
Sorununuzla ilgili çözüm önerileri aşağıdaki gibidir:
1.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- "Apple Menü" > "Sistem Ayarları" > "Güncellemeler" bölümüne giderek macOS’un en son sürümünde olup olmadığını kontrol edin. En son güncellemeleri yükleyin.
2.
Ağ Bağlantısını Kontrol Edin:
- Wi-Fi ağınızın güçlü ve stabil olduğundan emin olun. Farklı bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin.
3.
Apple Kimliği Şifresini Sıfırlama:
- Apple Kimliği şifrenizi sıfırlamayı deneyin. Bunun için
Apple'ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
4.
Başka Bir Cihazdan Giriş Yapma:
- Apple kimliğinizi başka bir cihazda (iPhone veya iPad gibi) kullanarak giriş yapmayı deneyin. Eğer başarılı olursanız, sorun MacBook ile ilgili olabilir.
5.
Sistem Tercihlerini Sıfırlama:
- "Sistem Ayarları" içinde "Apple Kimliği" seçeneğine gidin ve burada oturumu kapatmayı deneyin.
6.
NVRAM ve SMC Sıfırlama:
- NVRAM’ı sıfırlamak için Mac’inizi kapatın, ardından açarken "Option + Command + P + R" tuşlarına basılı tutun.
- SMC’yi sıfırlamak için Mac’inizi kapatın, güç bağlantısını çıkarın, birkaç saniye bekleyin ve ardından tekrar bağlayın.
Bu adımlar sorununuzu çözmezse, Apple Destek ile iletişime geçmeniz faydalı olabilir.