Makaleler
50
M1 Pro'yu ortalama 25-30K arasina bulabiliyorum, M2 Pro'yu ise 35-40K arasina bulabiliyorum.

Iki modeli de detaylica inceledim, M2 Pro'nun hoparlor ve cip disinda hicbir artisi yok. M1 Pro'nun ise M2 Pro'ya gore artisi daha iyi batarya performansi sunmasi.

Acikcasi CPU ve GPU gucune ihtiyacim yok, hoparlor farki da o kadar onemli degil zaten M1 Pro'nun da hoparloru yeterince iyi, temel olarak daha iyi bir CPU ve GPU farki icin 10K vermeye deger mi?

M1 Pro'yu ortalama 25-30K arasina bulabiliyorum, M.2 Pro'yu ise 35-40K arasina bulabiliyorum.

Iki modeli de detaylica inceledim, M.2 Pro'nun hoparlör ve cip disinda hiçbir artisi yok. M1 Pro'nun ise M.2 Pro'ya gore artisi daha iyi batarya performansi sunmasi.

Açıkçası CPU ve GPU gucune ihtiyacım yok, hoparlör farki da o kadar onemli degil zaten M1 Pro'nun da hoparloru yeterince iyi, temel olarak daha iyi bir CPU ve GPU farki icin 10K vermeye deger mi?

M.2 Pro islemcili MacBook Pro kullanıyorum 2 senedir, yazilim destegi disinda dedigin farklara o kadar para vermeye degecegini dusunmuyorum.

Yazılım konusu bir yana, pil döngülerine dikkat etsen daha iyi olur bu iki ürüne bakarken. Taşınabiliriliğini kısatladığı sürece pek de anlamı yok MacBook kullanmanın. Biraz da ne şekilde kullanacağına bağlı kendimden örnek verirsem, videografik işleri ile uğraşırken uygulamalarda pluginler ve eklentilerinde yetersiz ya da halen M çiplere göre bulamadığım oluyor. Bazen çok pratik, bazen alıştığın şeyleri çok dolaylı yoldan yapabildiğin bir işletim sistemi.