furkanakt

Üyecik
MacBook Pro 14" M4'ümde aynı anda sadece bir harici monitörden görüntü alabiliyorum. Apple'ın speklerine göre bu cihaz 2 harici ekranı destekliyor.
Monitör 1: Gigabyte Aorus FO32U2P, Thunderbolt/USB-C ile bağlı
Monitör 2: LG UltraGear 27G810A-B, HDMI ile bağlı
Araya dock, hub ya da adaptör girmiyor, doğrudan bağlantı
macOS 27.0.1 kullanıyorum

Hangi monitörü önce takarsam görüntü ondan geliyor. İkinci monitörü taktığımda sinyal gelmiyor, üstelik Sistem Ayarları > Ekranlar'da ikinci monitör hiç listelenmiyor. Yani "algılanıp siyah kalma" değil, hiç algılanmama durumu var. İlk monitörü çıkarırsam görüntü ikinciye geçiyor, ilkini tekrar takarsam bu sefer o görüntü vermiyor. Sıra değişse de sonuç aynı.

Denediklerim:
Farklı HDMI kablosu
HDMI > Thunderbolt dönüştürücü
HDMI hub
Monitörlerin yenileme hızını düşürmek
macOS 26, güncel sürüm ve beta sürümler
Full reset
Kapak açık ve kapalı kullanım, ikisinde de aynı.

Servise gönderdim, anakart değişti. Testlerin tamamlandığını söylediler ama arızanın sebebi için net bir açıklama yapmadılar. Anakart yenilendikten sonra da sorun çözülmedi, durum aynı.

İki monitör Windows bilgisayarım ile aynı anda sorunsuz çalışıyor.

Apple Support sayfasina gore eger 4K'da 144 uzeri ise cozunurlukler, tek monitore dusuyor. Desteklenen cift harici monitor konfigurasyonlari asagidaki gibi;
Secili dogal cozunurluk 4k 144Hz veya 6k 60 Hz'e kadar.

Daha uzerinde tek monitore dusuyor.

Gordugum kadariyla iki monitörünüzde 4K ve 144 Hz üzerinde. İlkini takıp, elle 144/120 Hz olarak ayarladıktan sonra ikincisini takmayı dener misiniz?

1791223548436.webp

Apple Support sayfasina gore eger 4K'da 144 uzeri ise cozunurlukler, tek monitore dusuyor. Desteklenen cift harici monitor konfigurasyonlari asagidaki gibi;
Secili dogal cozunurluk 4k 144Hz veya 6k 60 Hz'e kadar.

Daha uzerinde tek monitore dusuyor.

Gordugum kadariyla iki monitorunuzde 4K ve 144 Hz uzerinde. Ilkini takip, elle 144/120 Hz olarak ayarladiktan sonra ikincisini takmayi dener misiniz?

Eki Görüntüle 283714
60 Hz'de deniyorum, maalesef işe yaramıyor.