Ne zaman NVIDIA'yı geçer o zaman Mac a geçebilirim.

NVIDIA'ya gecmez zaten GPU tarafinda guclu Mac'ler 16 GPU bir M4 Pro ile oynayamayacagin oyun yok onemli olan port edilmeden, dogrudan macOS ve M islemci uyumlu oyun yapilmasi.

%20 fark çok ciddi bir fark yalnız.

Dogrudan yuzde 20 degil aslinda. Esas fark AI cip, GPU ve bellek tarafinda islemci tarafinda bu kadar buyuk bir fark yok. Node ayni zaten.

NVIDIA'ya gecmez zaten GPU tarafinda guclu Mac'ler 16 GPU bir M4 Pro ile oynayamayacagin oyun yok onemli olan port edilmeden, dogrudan macOS ve m islemci uyumlu oyun yapilmasi.

Dogrudan yuzde 20 degil aslinda. Esas fark AI cip, GPU ve bellek tarafinda islemci tarafinda bu kadar buyuk bir fark yok. Node ayni zaten.

Yok o anlamda demedim mesela 5090'ı geçecek seviyeye ulaşırsa o zaman mantıklı hale gelir. Yılına göre kafa kafaya veya geçerse ama NVIDIA da tabii gelişecek. ARM'ın yolu daha açık gibi 5 6 yıl gibi bence ARM geçecek.

Yok o anlamda demedim mesela 5090'ı geçecek seviyeye ulaşırsa o zaman mantıklı hale gelir. Yılına göre kafa kafaya veya geçerse ama NVIDIA da tabii gelişecek. ARM'ın yolu daha açık gibi 5 6 yıl gibi bence ARM geçecek.

5090'li Windows laptoplar kac para ki boyle bir hedef olsun? He illa zirve bir sey istersen M4 Max var 32 GPU'lu 5080'e yakin performans veriyor. 60 veya 80 GPU'lu M3 Ultra islemcili Mac Studio'da mevcut.

NVIDIA'ya gecmez zaten GPU tarafinda guclu Mac'ler 16 GPU bir M4 Pro ile oynayamayacagin oyun yok onemli olan port edilmeden, dogrudan macOS ve M islemci uyumlu oyun yapilmasi.
Oynamayacağın oyun var. Işın izlemede patlıyor M işlemciler, testleri de var. AMD'nin 9070 serisi daha iyi. 100Kçya ayrıca 5070 Ti-5080-9070 XT sistem toplanır ve Mac'e fark atar.

Ayrıca M5 ile arasında fark var. Cidd fark var. Tek mesele aldığı skor farkı değil. %20 fark zaten ciddi bir fark. O paraya da değip değmeyeceği kullanıcısına göre değişir.

Oynamayacağın oyun var. Işın izlemede patlıyor M işlemciler, testleri de var. AMD'nin 9070 serisi daha iyi. 100Kçya ayrıca 5070 Ti-5080-9070 XT sistem toplanır ve Mac'e fark atar.

Ayrıca M5 ile arasında fark var. Cidd fark var. Tek mesele aldığı skor farkı değil. %20 fark zaten ciddi bir fark. O paraya da değip değmeyeceği kullanıcısına göre değişir.

Isin izlemenin Mac'de stabil sekilde oyun oynabilecek kisilerin cok da umurunda oldugunu dusunmuyorum. Ben M4 ile Cyberpunk 2077'yi yuksek ayarlarda 30 FPS+ oynadim iste isin izleme acmadan ve bana bu oyunu kararli sekilde oynatabilmesi yetti. Neticede bu cihazlar dogrudan oyun amacli yapilmis cihazlar degiller, kendi islerini en iyisi olarak yapiyorlar zaten. Oyunlari oynatabiliyor olmasi yeterli, bunu sizin dediginiz gibi yapsa bilgisayar degil superbilgisayar tarzi bir sey olur zaten.

O fiyata toplanabilecek masaustu sistemle MacBook karsilastirmasi yapmak da ne bileyim.

Isin izlemenin Mac'de stabil sekilde oyun oynabilecek kisilerin cok da umurunda oldugunu dusunmuyorum. Ben M4 ile Cyberpunk 2077'yi yuksek ayarlarda 30 FPS+ oynadim iste isin izleme acmadan ve bana bu oyunu kararli sekilde oynatabilmesi yetti. Neticede bu cihazlar dogrudan oyun amacli yapilmis cihazlar degiller, kendi islerini en iyisi olarak yapiyorlar zaten. Oyunlari oynatabiliyor olmasi yeterli, bunu sizin dediginiz gibi yapsa bilgisayar degil superbilgisayar tarzi bir şey olur zaten.

O fiyata toplanabilecek masaustu sistemle MacBook karsilastirmasi yapmak da ne bileyim.

3D modellemede Ray Tracing render için gerekebiliyor ışığın kırılma olayları daha gerçekçi çalışma sağlıyor.