8-9 saat normal bence. 24 saate kadar kullanım aşırı basit işler için. İnternesiz Word kullanmak falan gibi ya da internetsiz düşük parlaklık ve sesde video izlemek gibi. Cihaz çok yeniyse 1-2 haftaya optimizasyonlar sizin kullanımıza göre ayarlanınca ekran süreniz biraz daha artar belki.

Merhaba,

Yakın bir zamanda Pro M5 modeli ile ilk macOS cihazımı aldım ve hâlâ alışma sürecindeyim. Apple'ın sitesinde 24 saate kadar kullanım süresinden bahsediliyor. Elbette bu kadar uzun bir süre beklemiyorum ancak ortalama 8–9 saat ekran süresi sizce de biraz düşük değil mi?

Daha önce Mac kullanmış hocalarımın yorumlarını bekliyorum. Buna ek olarak, önerdiğiniz ayar veya uygulamalar varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
1766015221820.webp

MacBook M4 Pro, ekimde aldım. 22. devirde şuan. Her zaman performans modunda kullanıyorum, Idea, Clion ve Safari (minimum 10-15 tab) her zaman açık oluyor cihazda.

24 saate kadar testinin açıklamasını okuman gerek. Ön üretim denilmiş zaten, bataryaları daha iyi bile olabilir.
1766015536248.webp

Aldente kullanmanı tavsiye ederim batarya sağlığı için şarj döngüsü yapmaman gerekir bu program bataryayı güvenli aralık olan %80'e limitleye biliyor eğer şarjda kullanıyorsan tavsiyem 80'e sabitle eğer amacın pilde kullanmak ise gene güzel bir uygulama batarya 30 derece üstüne gelirse şarjı durduruyor.

korsanı var 😛
macOS zaten batarya koruma açıksa uygun gördüğü vakit hold moda alıyor.

Brave bayağı güç tüketiyormuş grafiği altta bıraktım. Ek olarak @Elma ısıran hocam programı pil alanında değil genel herhangi bir alanda önerebilirsiniz.

Eki Görüntüle 210866
Safari kullanın macOS'de. Chrome vs. RAM vb. açılardan stabil değil macOS için.

Özellikle 16GB veya altı RAM'e sahipseniz.

Son düzenleme:
Laptobu yanımdan ayırmadığım için benim döngü biraz yüksek. Zaten bi sayıdan sonra garanti devam ediyorsa Apple bataryayı ücretsiz değiştiriyor.
Ben evden çalıştığım için şimdilik yoğun kullanamadım cihazı. Ancak 2K ekrandan 14" laptopa geçince bir tık afallamadım değil :) neyse ki ekran kalitesi bu açığı kapatıyor.