Ekran üzerinden içine sızamaz dostum önemli olan menteşe yerlerinden sızmasın. Yani köşelerinden. Yoksa zaten cam ile korunuyor ekran kısmı.

Ben 720p ile 4K farkını ayırt edemeyen biriyim ekrana bir şey olup olmadığını pek anlayamam.

Açık kalmasında sakınca var mı?

Fotoğraf atsam (beyaz ekranda) sıkıntı olup olmadığını söylermisiniz ?

Son düzenleme:
Ben 720p ile 4K farkını ayırt edemeyen biriyim ekrana bir şey olup olmadığını pek anlayamam.

Açık kalmasında sakınca var mı?

Fotoğraf atsam (beyaz ekranda) sıkıntı olup olmadığını söyler misiniz?

Dediğim gibi süt 100 derece olmadığı sürece zaten üstte cam kaplama mevcut. İçine işleyemez. Ancak camın bitip kasayla buluştuğı yer, yani sağ sol üst alt plastik köşe noktalarından ince bir açıktan girebilir. Ki sadece sıçramayla bunu yapamaz. 1 bardağı boca etmeniz lazım. Son halini fotoğraf atabilirsin. Ayrıca açık bırakın piksel ısısıyla kalan süt buharlaşabilir. Cam temizleyici varsa evinde şu mavi renkte olan telefon bilgisayar camı temizleyen onunla silebilirsin komple camı koku vs kalmaz.

Bak parmağımın ucuyla gösterdiğim yerler camın kasası, köşeleri. Plastik veya metal aksamı. Buralara çok abanmazsan bir şey olmaz. Cam temizleme suyu gibi şeyler zaten çabuk buharlaşıyor buralarda. Ama su, kefir, süt gibi maddeler daha yavaş buharlaşıyor. Cam kısmına sıçrarsa güvendesin. Ama bu gösterdiğim noktalara girerse yüzde 50 şansın var.

Dosya Ekleri

• 20251113_173839.webp
    20251113_173839.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 58
  • 20251113_173756.webp
    20251113_173756.webp
    7 MB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Ben o panikle sütü yaydım herhalde sıçradığı an bir hırkayla sildim noktaları.

Sıçrama nasıldı hocam? Boyutu ve kasaya kaçıp kaçmadığı önemli.

Ben bir bardağın çeyreğini monitörün altına ikram ettim ama bozulmadı. Şans biraz. Bir yudum da ona verdim:D.

Bir şey sorabilir miyim? Şimdi baktım Mac cihazların ekranı aynı tablet gibi köşelerinde açıklık bile yok. E açıklık yoksa zaten sorun da yok hocam açık olmazsa nasıl girsin süt?

Son düzenleme:
Şu şey kenarları kapatıyor diye biliyorum.

@Uyuyan Sincap peki süt sıçradıktan hemen sonra çözünürlüğün değişmesi sıkıntı yaratır mı?

O siz kolunuzla silince tüm ekrana yayılan sütün yanımsaması. Yoksa çözünürlük değişmez. Süt parlamayı bozar ve kalitesizmiş gibi görünür size. Telefonun parmak izi olması gibi hayal edin. Ya da gözlük camının kirlenmesini.

Şu an iyiyse normaldir hocam 1 hafta bakın bozulmazsa zaten süt buharlaşır gider. Bozulursa valla apple feci para ister serviste. Apple teknik servisine vermek demek laptop kadar ücret çıkartmak demek. Dikkatli kullanmanızı öneririm iyi sosyaller dilerim.

Telefondan çekip WhatsApp'la attım ekranın fotoğrafı.

@Uyuyan Sincap hocam yardımlarınız için çok teşekkürler. Sıkıntı çıkarsa bu konuya yazarım.

Bu da düşük parlaklıkta.

Şu an iyiyse normaldir hocam 1 hafta bakın bozulmazsa zaten süt buharlaşır gider. Bozulursa valla apple feci para ister serviste. Apple teknik servisine vermek demek laptop kadar ücret çıkartmak demek. Dikkatli kullanmanızı öneririm iyi sosyaller dilerim.
@Uyuyan Sincap

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-11-13 at 21.25.54.webp
    WhatsApp Image 2025-11-13 at 21.25.54.webp
    294,9 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2025-11-13 at 21.32.09.webp
    WhatsApp Image 2025-11-13 at 21.32.09.webp
    113,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme: