MacBook'ları neden bir türlü sevemiyorum?

Mesela bu linkteki arkadaş ASUS ProArt PX13 çok güzel bir Windows laptop.

Apple odağını tamamen mobiliteye ve verimliliğe kaydırdı. Adamlar Benim laptopum, rakiplerimin masaüstü bilgisayarıyla yarışıyor imajını satmayı seviyorlar.

Mac mini kullanıyorum. O bitmez şahsen . Ayrıca büyük sistemler için Masaüstü şart hala. 47 inç samsung monitörünü Macbook ile besleyecek halin yok ya.
Macbook'un touchpadlerinin abartılmış olduğunu düşünüyorum.

Thinkpad'imde Fedora 43 KDE kullanırken on kat daha rahat hissediyorum.
Kesinlikle trackpad mevzusuna katılıyorum. Fare zaten benim için vazgeçilmez.

Thinkpad’den aldığım zevki başka bir laptopta yaşamadım. 4 boyutlu Windows 11 kullanıyoum sandım.

Gerçekten güzel duruyor, bu aletlerin değrini azaltan şey Windows'un çöplük olması. Copilot tuşu olan bilgisayar mı olur ya. Çok sinir bozucu.

Linux desteği iyiyse süper cihaz.

XPS, Thinkpad, Zenbook gibi alt modelleri kullanmamış kimse..

Katılıyorum. ZenBook 14 OLED kullandıktan sonra MacBook'un göründüğü kadar da "dokunulmaz" bir konumda olmadığını anladım.

Pahali bir x86 yine o cop Windows ile geliyor cunku istersen 5 kat fazlasini ver. Ana sorun burada zaten. Isini yapmak isteyen, cihazi acip kullanip kapatacak insan icin Windows kulfetten baska bir sey degil. Standart kullanici icin fazla gereksiz seylerle ugrasmasi gereken bir OS. Sacma sapan cokmeler ve hatalara girmek istemiyorum bile. Mac'lerin en buyuk avantaji donanim ve yazilimin uyumu, tek basina donanim degil.

Cihazı açıp kapatacak ve işini yapacak bir insan için Windows gayet iş görüyor ve sorunsuz zaten. Sınırsız uyumluluk benefitinin nadiren de olsa hatayla karşılaşma olasılığını getirmesi gayet doğal. X86 tarafı 15 yıllık, her şeyin özel olması her zaman avantaj olduğu anlamına gelmiyor. Windows'ta uyumluluk daha iyi bile.

Hata muhabbeti de balon. Ben Linux kullanırken herhangi bir sorun yaşamıyorum laptopumda 2 ay oldu. Sanki her Allah'ın günü bir şey çöküyormuş gibi bir durum yok.

Apple silicon ne kadar verimli olsa da, After Effects veya Premiere Pro gibi programlarda ağır pluginlerle, karmaşık render motorlarıyla iş yaparken hala X86'nın o yıllanmış komut seti desteğini ve ham kas gücünü arıyoruz.

Umarım şu ARM tabanlı Windows cihazları çok daha fazla görürüz ve o taraf gerçekten bir devrim yapar. Çünkü rekabet her zaman bize yarar. Eğer Windows tarafı da Apple silicon gibi o verimlilik ve pil ömrü seviyelerini yakalayıp üstüne bir de o geniş yazılım desteğini kusursuz oturtursa, işte o zaman piyasa gerçekten şenlenir.

İşlemci mimarisi en büyük etken. ARM mimarisi fazla verimli.

Gözümün tuttuğu bir Mac miniler var onun dışında ne kadar verimli ne kadar rahat olursa olsun Apple cihazları benim için kan emicidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…