MacBook'un touchpadlerinin abartılmış olduğunu düşünüyorum. Köpek gibi smoothing filtresi var ve gecikme var mış gibi hissettiriyor. Malzeme kalitesi umurumda değil.

Thinkpad'imde Fedora 43 KDE kullanırken on kat daha rahat hissediyorum.

X86 tarafında da 16 saat olmasa da 10 saat deviren AMD güzel cihazlar var.

MacBook rakipsiz gibi lanse ediliyor fakat yakın fiyatlara gerçek bir bilgisayar alabiliyorsunuz yakın kalitede. Yakın kalitede bilgisayar olmadığının algısını yapan içerik üreticilerinin donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum.

Aynı Android'de olduğu gibi, kimse pahalı bir X86 laptop kullanıp da Mac'le kıyaslama yapmıyor.

Xps, Thinkpad, Zenbook gibi alt modelleri kullanmamış kimse.

Mesela bu linkteki arkadaş ASUS ProArt PX13 çok güzel bir Windows laptop.

Haklısınız , aslında ortada o kadar çok ürün var ki. Pazarlama ve tanıtım istenilen düzeye ulaşamadığı için Apple ürünler daha ön planda olabiliyor. Sevgiler , saygılar.

Masaüstü kalkacak diyorlar. Ne kadarı doğru bilmiyorum.
Apple odağını tamamen mobiliteye ve verimliliğe kaydırdı. Adamlar Benim laptopum, rakiplerimin masaüstü bilgisayarıyla yarışıyor imajını satmayı seviyorlar.

Haklısınız , aslında ortada o kadar çok ürün var ki. Pazarlama ve tanıtım istenilen düzeye ulaşamadığı için Apple ürünler daha ön planda olabiliyor. Sevgiler , saygılar.

Masaüstü kalkacak diyorlar. Ne kadarı doğru bilmiyorum.
Mac mini kullanıyorum. O bitmez şahsen :D . Ayrıca büyük sistemler için Masaüstü şart hala. 47 inç samsung monitörünü Macbook ile besleyecek halin yok ya.
Macbook'un touchpadlerinin abartılmış olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle trackpad mevzusuna katılıyorum. Fare zaten benim için vazgeçilmez.

Thinkpad’den aldığım zevki başka bir laptopta yaşamadım. 4 boyutlu Windows 11 kullanıyoum sandım.

Mesela bu linkteki arkadaş ASUS ProArt PX13 çok güzel bir Windows laptop.

Apple odağını tamamen mobiliteye ve verimliliğe kaydırdı. Adamlar Benim laptopum, rakiplerimin masaüstü bilgisayarıyla yarışıyor imajını satmayı seviyorlar.
Gerçekten güzel duruyor, bu aletlerin değrini azaltan şey Windows'un çöplük olması. Copilot tuşu olan bilgisayar mı olur ya. Çok sinir bozucu.

Linux desteği iyiyse süper cihaz.

Macbook'un touchpadlerinin abartılmış olduğunu düşünüyorum. Köpek gibi smoothing filtresi var ve gecikme var mış gibi hissettiriyor. Malzeme kalitesi umrumda değil.

X86 tarafında da 16 saat olmasa da 10 saat deviren AMD güzel cihazlar var.

MacBook rakipsiz gibi lanse ediliyor fakat yakın fiyatlara gerçek bir bilgisayar alabiliyorsunuz yakın kalitede. Yakın kalitede bilgisayar olmadığının algısını yapan içerik üreticilerinin donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum.

Aynı Android'de olduğu gibi, kimse pahalı bir X86 laptop kullanıp da Mac'le kıyaslama yapmıyor.

XPS, Thinkpad, Zenbook gibi alt modelleri kullanmamış kimse..

Pahali bir x86 yine o cop Windows ile geliyor cunku istersen 5 kat fazlasini ver. Ana sorun burada zaten. Isini yapmak isteyen, cihazi acip kullanip kapatacak insan icin Windows kulfetten baska bir sey degil. Standart kullanici icin fazla gereksiz seylerle ugrasmasi gereken bir OS. Sacma sapan cokmeler ve hatalara girmek istemiyorum bile. Mac'lerin en buyuk avantaji donanim ve yazilimin uyumu, tek basina donanim degil.

Pahali bir x86 yine o cop Windows ile geliyor cunku istersen 5 kat fazlasini ver. Ana sorun burada zaten. Isini yapmak isteyen, cihazi acip kullanip kapatacak insan icin Windows kulfetten baska bir sey degil. Standart kullanici icin fazla gereksiz seylerle ugrasmasi gereken bir OS. Sacma sapan cokmeler ve hatalara girmek istemiyorum bile. Mac'lerin en buyuk avantaji donanim ve yazilimin uyumu, tek basina donanim degil.
Cihazı açıp kapatacak ve işini yapacak bir insan için Windows gayet iş görüyor ve sorunsuz zaten. Sınırsız uyumluluk benefitinin nadiren de olsa hatayla karşılaşma olasılığını getirmesi gayet doğal. X86 tarafı 15 yıllık, her şeyin özel olması her zaman avantaj olduğu anlamına gelmiyor. Windows'ta uyumluluk daha iyi bile.

Hata muhabbeti de balon. Ben Linux kullanırken herhangi bir sorun yaşamıyorum laptopumda 2 ay oldu. Sanki her Allah'ın günü bir şey çöküyormuş gibi bir durum yok.

Pahali bir X86 yine o cop Windows ile geliyor cunku istersen 5 kat fazlasini ver. Ana sorun burada zaten. Isini yapmak isteyen, cihazi acip kullanip kapatacak insan icin Windows kulfetten baska bir şey degil. Standart kullanici icin fazla gereksiz seylerle ugrasmasi gereken bir OS. Saçma sapan cokmeler ve hatalara girmek istemiyorum bile. Mac'lerin en buyuk avantaji donanim ve yazilimin uyumu, tek basina donanim degil.

Apple silicon ne kadar verimli olsa da, After Effects veya Premiere Pro gibi programlarda ağır pluginlerle, karmaşık render motorlarıyla iş yaparken hala X86'nın o yıllanmış komut seti desteğini ve ham kas gücünü arıyoruz.

Umarım şu ARM tabanlı Windows cihazları çok daha fazla görürüz ve o taraf gerçekten bir devrim yapar. Çünkü rekabet her zaman bize yarar. Eğer Windows tarafı da Apple silicon gibi o verimlilik ve pil ömrü seviyelerini yakalayıp üstüne bir de o geniş yazılım desteğini kusursuz oturtursa, işte o zaman piyasa gerçekten şenlenir.

Ben MacBook kullanıcıyım yani sizin tarif ettiğiniz durumlardan bazılarından bende şikayetçiyim ama çözümleri var. Ben render tarafında değilim. Günlük kullanıcıyım , öğretmenim. Okul evrakları için herhangi bir sorun yaşamadım. Eksiklikleri kabul ediyorum ama ürün çok kalite kokuyor. Keşke windows pil konusunda köklü bir iyileştirme yapabilse. 18 saate kadar pil ömrü gerçekten mükemmel bir şey. Kullanım olarak yıllarca win kullandım alışması kısa bir zaman alıyor. Sevemediğim bazı yazılımsal durumlar var. Temizliği ve ısınma problemine gelince daha yaptırmadım ama içinin açılıp gerekli işlemleri sizlerde yapmışsınız yapılabiliyor. Tabi buna gerek var mıydı ? Bu soruyu sormadan edemiyorum. Totale bakıldığında ekran , ses , pil ömrü insanların ilk genel değerlendirmedeki ölçütlerine rakiplerine göre çok iyi cevap veriyor. Bu yüzden hep tercih edilecek. Gerçek kullanıcıların yorumlarını görmek beni de çok mutlu etti. Herkese sevgiler , saygılarla.
İşlemci mimarisi en büyük etken. ARM mimarisi fazla verimli.