ali09183
Çalışkan
Yanlış değil, Apple’da bu şekilde kullanılmasını tavsiye ediyor. Clamshell modda kullanmak isterseniz cihazın şarjda takılı olması zorunlu. Ayrıca ma
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim herkese. İnternette bir kullanıcı macbook'a monitör bağlayarak 1 sene boyunca şarjda kullanmış ve pil sağlığı %90'a gerilemiş. Pilin sürekli 100'de olmasından ve aynı zamanda monitöre güç aktarmasından dolayı pilinin öldüğünü söylemiş. Ben de aynı şekilde USB çoğaltıcı ile 2K monitörümü bağlayarak çift ekran olacak şekilde kullanıyorum ve bahsettiğim arkadaşın yazdığı yazı biraz kafamı karıştırdı.
Hocam sorun orada işte masa dışında bir yerde kullanmıyorum şuanda. Sadece evdeyim şuan aktif olarak dışarı çıkartmıyorum mac'i100'de kalması zararlı değil. Masada kullanırken şarjda, onun dışında pilde kullan yeter. Bu kadar üzerine düşünmeye gerek yok.
Hocam Apple'ın önerdiği şey nedir tam olarak? Bir de Clamshell nedir onu da bilmiyorum.Fazla soru soruyorum kusura bakmayın cihazı yeni alınca insanda heyecan oluyor..Yanlış değil, Apple’da bu şekilde kullanılmasını tavsiye ediyor. Clamshell modda kullanmak isterseniz cihazın şarjda takılı olması zorunlu. Ayrıca macbook bataryaları %100’e ulaştığında şarj almayı keser ve kablo üzerinden güç almaya başlar.
Eğer %100 de uzun süre kalması zararlı olsaydı Apple güce bağlı kullanılmasını tavsiye etmezdi. Klasik lityum bataryalar ile kıyaslamayın macbook’taki bataryayı.
2 aydır kapatmıyorum ve güce bağlı şekilde %100 de duruyor mac’im. Pil sağlığı hala aynı.
Son düzenleme: