tobisto

Uzman
Selam arkadaşlar. MacBook’u temizlerken bir vida yuvasını ve bir vidayı yalama yaptım. Yalama olan vida, fanın kendi kapağının vidası; onu üstünden keserlerse razıyım. Ama öbürü çok canımı sıktı, yani yalama olan yuva. Bu sorunları halledebilecek bir yer var mı bildiğiniz? Yaparım diyen herkese güvenemiyorum.

Temsili fotoğraflarla paylaşıyorum:
Yalama olan vida:
1766407180531.webp

Yuvası yalama olan vida t8 numaralı:
1766407156948.webp

Maker arkadaşların kullandığı bir taktik var: "threaded insert" diye bir ürün mevcut. Bu parça, havya ucu ile ısıtılıp yerleştiriliyor. Esasında 3D yazıcı ile üretilen ürünlere vida deliği açmak için kullanılıyor.

Diğer seçenek ise daha geniş bir kılavuz ile deliği bir tık büyütürerek tamir etmek. Bana kalsa menteşe kısmında olduğu için insert çözümü daha iyi.

Maker arkadaşların kullandığı bir taktik var: "threaded insert" diye bir ürün mevcut. Bu parça, havya ucu ile ısıtılıp yerleştiriliyor. Esasında 3D yazıcı ile üretilen ürünlere vida deliği açmak için kullanılıyor.

Diğer seçenek ise daha geniş bir kılavuz ile deliği bir tık büyütürerek tamir etmek. Bana kalsa menteşe kısmında olduğu için insert çözümü daha iyi.
Menteşeyi değil, fan ve anakartı bastırıyor bu vida hocam. Threaded insert güzelmiş, kim yapar bu işi bir fikriniz var mı ? Birkaç yerle konuştum ustayla konuşturmuyorlar. Ustayla konuşmayınca ne yapacaklarını da bilemiyor insan. Yaparız diyorlar sadece.

Menteşeyi değil, fan ve anakartı bastırıyor bu vida hocam. Threaded insert güzelmiş, kim yapar bu işi bir fikriniz var mı? Birkaç yerle konuştum ustayla konuşturmuyorlar. Ustayla konuşmayınca ne yapacaklarını da bilemiyor insan. Yaparız diyorlar sadece.

Alttaki fotoğrafı menteşe sandım, soğutucuyu tutuyormuş. Maker tanıdığınız varsa onlara sorabilirsiniz. Ustanın yapacağı şey, arap yapıştırıcısı sıkıp vidayı sıkmak. Bir daha da sökülmez o vida. Türkiye’de dediğim gibi ince iş yapan insan bulmanız çok zor.

Alttaki fotoğrafı menteşe sandım, soğutucuyu tutuyormuş. Maker tanıdığınız varsa onlara sorabilirsiniz. Ustanın yapacağı şey, arap yapıştırıcısı sıkıp vidayı sıkmak. Bir daha da sökülmez o vida. Türkiye’de dediğim gibi ince iş yapan insan bulmanız çok zor.
Maker dediğiniz 3dmaker gibi bir şey mi hocam ? Vida bir daha açılmayacaksa ben ne anladım o işten, bir daha anakartı çıkartamam yerinden. Rezilliğe bak.

Maker dediğiniz 3dmaker gibi bir şey mi hocam? Vida bir daha açılmayacaksa ben ne anladım o işten, bir daha anakartı çıkartamam yerinden. Rezilliğe bak.

3D yazıcı projeleri yapan insanlara maker deniyor. Belki bağımsız teknik servislerde bulunabilir. Onun dışında bulmanız zor.