Indexleme ile alakası yok bunun. M2 dediğin çip makyajlı M1. Bu çiplerin lokal Neural Engine zayıf kalıyor çok fazla güç çekiyorlar ve ekran süreleri drastik, saçma düşüyor. Ben M2 Pro'yu Tahoe'de deneyip Sequoia'nın bizim için son sürüm olduğunu anlamıştım. İstersen MacOS 27'de kal ama bir şey değişmeyecek.

Sırf bu yüzden yeni gelen modellerin AI hızlandırıcıları eskilerden çok daha hızlı. M4 ile M5'in Neural Engine işlem kapasite farkı neredeyse 4 kat. Bak Neural Engine demiyorum AI hızlandırıcı diyorum çünkü M5 ve sonrasında Neural Engine'ler GPU çekirdeklerinin içine yerleştirildiler. Her GPU Core bir Neural Engine gibi davranıyor. Görsel üretme ve LLM kapasitesi de pozitif anlamda patlıyor. LLM'in de aynı etkiyi yaşaması için de yeni çiplerde bellek genişlikleri de sürekli artıyor. Bu rakamların sürekli x1.5 artması tesadüf ya da Marketing değil. Hatta M7'ler dikey konumlu DRAM ile gelecek diyorlar ki aradaki mesafeyi kırpsınlar bant genişliğine abansınlar. Velhasıl M1-M2 serisinin ne kadar geride olduğunu sen hayal et.
Patron a18 pro lu neo için yorumun nedir, sen bilgilisin.

Patron a18 pro lu neo için yorumun nedir, sen bilgilisin.
Tekli çekirdekte M1’den iyi. Son kullanıcı cihazı. İşim acilse ve günlük işler için kullanacaksam, çok iddialı bir kullanım alanım da yoksa alır sonra da gidip termal ped modlardım. Ufacık bir işlemden sonra termalleri çok iyileşiyor.

Eğer işim acil değilse Neo 2 baharda çıkar. A19 Pro + 12GB Ram ile gelecek. Mangırı da azıcık fazla olur tabi.

Tekli çekirdekte m1'den iyi. Son kullanıcı cihazı. İşim acilse ve günlük işler için kullanacaksam, çok iddialı bir kullanım alanım da yoksa alır sonra da gidip termal ped modlardım. Ufacık bir işlemden sonra termalleri çok iyileşiyor.

Eğer işim acil değilse Neo 2 baharda çıkar. A19 Pro + 12 GB RAM ile gelecek. Mangırı da azıcık fazla olur tabii.

Açıkçası 28 bin liraya aldım öğrenci indirimi cart curt derken bu fiyata geldi.

Bu termal pad olayını gördüm, garanti olayını etkiler mi bilmiyorum ama ev dışına çıkmayan bir bilgisayar olduğu için laptop masada yğksek dursun diye benim eski laptobun soğutucusunu koydum, alt metal kasa buz gibi oldu (ısınıyor mu derseniz ılık oluyor o kadar işlemi ben yapsam yanarım :D )

Son düzenleme:
Açıkçası 28 bin liraya aldım öğrenci indirimi cart curt derken bu fiyata geldi.

Bu termal pad olayını gördüm, garanti olayını etkiler mi bilmiyorum ama ev dışına çıkmayan bir bilgisayar olduğu için laptop masada yğksek dursun diye benim eski laptobun soğutucusunu koydum, alt metal kasa buz gibi oldu (ısınıyor mu derseniz ılık oluyor o kadar işlemi ben yapsam yanarım :D )
Garantiyi muhtemelen bozar. Apple’ın böyle şeylere pek toleransı yok. Cihaz işlemli der geçer risk almaz. İleride garanti biterse de ekstra güç gerekirse Thermal Throttling’i kesmek için yaparsın. Güzel günlerde kullan.

Garantiyi muhtemelen bozar. Apple’ın böyle şeylere pek toleransı yok. Cihaz işlemli der geçer risk almaz. İleride garanti biterse de ekstra güç gerekirse Thermal Throttling’i kesmek için yaparsın. Güzel günlerde kullan.
Hocam teşekkür ederim, zahmet verdik. 😇