Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mete01

Üstün
Arkadaşlar ilk defa macOS kullanıyorum. Bu sebeple sorularımı buraya yazacağım. Cevaplarsanız çok müteşekkir olurum. Bu yandaki Google Chrome şeyini nasıl sileceğim ben.

Ekran Resmi 2024-02-03 12.45.43.webp

Çözüm
Chrome diski içerisindeki Chrome uygulamasını Finder üzerinden Uygulamalar kısmına taşımanız gerekiyor. Eğer yapmazsanız her seferinde diski mount edip uygulamayı çalıştırması normal. Taşıdıktan sonra çıkar diyin.
Sağ tıklayıp Çıkar demeniz yeterli olmalı.
Konuyu görünce benim de aklıma bu geldi. Sonrasında düşündüm acaba arkadaş dediğimizi daha önceden yaptı da mı olmadı yoksa gerçekten de bilmiyor mu?

Çünkü bunu bilmek için daha önceden macOS kullanmış olmaya gerek yok. Gayet basit bir durum.

Chrome diski içerisindeki Chrome uygulamasını Finder üzerinden Uygulamalar kısmına taşımanız gerekiyor. Eğer yapmazsanız her seferinde diski mount edip uygulamayı çalıştırması normal. Taşıdıktan sonra çıkar diyin.

Çözüm
Masaüstündeki icon’s sağ tıklayıp çıkar demeniz yeterli. Eğer yeniyseniz sağ tık (touchpad ile iki parmak tıklama ile yapılabilir). Yine yapamadıysanız Finder'a tıklayıp oradan çıkarabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: