Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında bu Safari versiyonları macOS versiyonları ile eşdeğer gidiyor. Onu baz alabilirsiniz macOS versiyonu tespitinde. Mesela macOS 26, Safari 26 kullanıyor. macOS 18.5 yok ama iOS 18.5, iPadOS 18.5 sürümleri Safari 18.5 kullanıyor.
Son güncelleme ile iOS bu şekilde çalışıyor. iOS'u kesin şekilde doğruladık. Ancak macOS için yeterli veri yok.

Mesela macOS 26, Safari 26 kullanıyor.
Bir sonraki macOS sürümlerinde Apple'ın nasıl yol alacağını kontrol ederek muhtemelen tekrar güncelleme getirmemiz gerekecek.

@roaccat @Toby Fox verdiğiniz bilgilere tekrar teşekkür ediyorum. Sonuç olarak gelecek güncelleme bu şekilde davranacak:

"macOS" olarak tespit edilen kullanıcılarda;

1. Eğer sistem sürümü 10.15.7 olarak tespit edilirse doğru kabul edilmeyecek. Çünkü maalesef çoğu macOS sürümü anlamsızca bu bilgiyi gönderiyor.
2. Eğer Sec_CH_UA_Platform_Version ile 10.15.7 bilgisi gelirse işte o zaman doğru kabul edilecek.
3. Sec_CH_UA_Platform_Version boş gelir ancak User Agent 10.15.7 dışında sürüm gönderilirse macOS sürümü doğru kabul edilecek.
4. Safari sürümü 26 olarak gelir ve macOS sürümü tespiti bitmemiş ise, macOS 26 olarak kabul edilecek.

Geriye ne mi kaldı? macOS 26'dan sonra gelecek ilk sürümde gönderilen veride ne gibi değişiklik olduğunu hemen kontrol edeceğiz.

Tek bir sürüme göre davranış kodlamayı hiç ama hiç sevmiyorum. :( Ancak maalesef "şimdilik" yapmak zorundayız. Gelecekte macOS 26'dan sonra çıkacak olan sürümlerin nasıl davranacağını kontrol etmemiz gerekiyor. Bir sonraki sürüme göre de bunu muhtemelen düzenleyeceğiz.

1751186848947.webp

Bazı cihazlarda macOS sürümünün hâlen hatalı olduğunu tespit ettik. Buradan Apple firmasına teşekkürlerimi sunuyorum. 🤬

Konu ile ilgili çalışmalarımız sürecek. 🙏

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.