Arkadaşlar merhaba, sanal makineye kurulum yaptım. Kurulum sonrası iCloud hesabı oluşturmak istedim ve sonrasında hesap olusturulamaz benzeri hata aldım. Daha sonra forumu araştırdım ve VMware sanal makine dosyasındaki Mac ID değişikliği içeren bir ekleme yaptım. Tekrar hesap açmayı denediğimde bu sefer benden bilgilerimi istedi ve hesap oluşturma ekranında ilerledim. En sonunda bilgilerimin tamamı girip işlemi bitirmek istediğimde "şu an hesap oluşturulamıyor" şeklin de uyarı aldım. Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Belki forumda cevabı vardır ama inanın bulamadım.
Tarih ve saat güncellemesi de yaptım yine aynı hatayı alıyorum.
iCloud hesabı oluşturma sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
VMware Ayarlarını Kontrol Etme:
-
Ağ Ayarları: Sanal makinenizin ağ ayarlarının düzgün yapılandırıldığından emin olun. NAT veya Bridged modda çalıştığından emin olun.
-
Donanım Ayarları: Sanal makinenizin donanım ayarlarını kontrol edin ve yeterli kaynaklara sahip olduğuna emin olun (RAM, işlemci vb.).
2.
Mac ID Güncellemesi:
- Daha önce yaptığınız Mac ID değişikliğini takip edin. Doğru değişikliği yaptığınızdan emin olun. Bunun için şu adımları izleyin:
- VMware ayarlarınızdan 'Advanced' sekmesine gidin.
- 'Change MAC Address' seçeneği ile fiziksel makinenizin MAC adresini sanal makineye uygulayın.
3.
Apple Kimliği Servislerinden Bağlantı:
-
DNS Ayarları: DNS ayarlarınızı kontrol edin. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) kullanmayı deneyin.
-
VPN Kapatma: Eğer bir VPN kullanıyorsanız, onu kapatın ve tekrar deneyin.
4.
Güvenlik ve Gizlilik Ayarları:
- MacOS’te "Sistem Tercihleri" > "Güvenlik ve Gizlilik" ayarlarına gidin ve gerekli izinleri kontrol edin. Özellikle “Firewall” ayarlarını kontrol edin.
5.
İşletim Sistemi Güncellemesi:
- MacOS Monterey güncellemelerini kontrol edin ve mevcutsa güncellemeleri uygulayın.
6.
Tarayıcı veya Uygulama Kullanın:
- Hesap oluşturma işlemini Safari ya da farklı bir tarayıcıdan deneyin. Tarayıcı önbelleğini temizleyin.
7.
Farklı Bir Ağ Deneyin:
- Eğer mümkünse, farklı bir ağa bağlanarak iCloud hesabı oluşturmaya çalışın. Bu, ağdan kaynaklı problemleri ortadan kaldırabilir.
8.
Apple Desteği İle İletişime Geçin:
- Yukarıdaki adımlara rağmen sorun devam ederse, Apple'ın destek sayfasından yardım alınabilir.
Bu adımlarla sorunu aşabileceğinizi umuyorum. Eğer hâlâ sorun devam ederse, uyguladığınız işlemleri daha detaylı olarak paylaşabilirsiniz.