Makaleler
5
macOS, Oyun Performansında Rakiplerine Yetişiyor

Mac bilgisayarlar, uzun yıllardır oyun dünyasında geri planda kalmıştı. Ancak Apple’ın donanım ve yazılım tarafında yaptığı önemli yatırımlar sayesinde, macOS artık daha güçlü bir oyun platformuna dönüşüyor. Yeni nesil Apple Silicon işlemcileri ve geliştiricilere sunulan araçlarla birlikte Mac bilgisayarlar, oyun alanında tercih edilebilir hâle gelebilecek. macOS, Apple Silicon İşlemcileri ile Daha Güçlü Bir Donanıma Kavuştu…

Devamını Oku: macOS, Oyun Performansında Rakiplerine Yetişiyor
Kaynak: Techolay

Yok ya, oyun oynamak için hala çok pahalı, çok deneysel ve çok sınırlı. Windows ve konsollar oyun konusunda 1 numara.

Ama şunu da belirtmek de fayda var, oyun konusunda gerek Apple (pahalı olsa da), gerekse topluluk ve 3. parti uygulama geliştiricileri destek veriyor.

Az kaldı. Birkaç nesil sonra Apple’ın oyun konusundaki stratejisi daha fazla netlik kazanacak ve artık tercih sebebi olabilecek. O zaman gelince Windows ne yapacak acaba…

Pazar payında Windows hala macOS'dan 5 kat büyük. Asla yetişemez Apple.
Bilmiyorum ama Apple buradan da büyük para kazanıyor. Çünkü bilgisayar aldığımız zaman HP, Gigabyte, Intel, AMD, Nvidia falan hepsi ayrı ayrı kazanıyor. 5 kat bölünüyor onlarca belki yüzlerce şirkete ama Apple tek katın hepsini kendine alıyor genel olarak.

Pazar payında Windows hala macOS'dan 5 kat büyük. Asla yetişemez Apple.
Windows’u oyuncular ayakta tutuyor çok büyük oranda. Yoksa bu kadar pazar payını asla hak etmeyen çağ dışı bir işletim sistemi. Kendini geliştiremiyor. Oyun mevzusu MacOS’ya yaygınlaştıkça Windows pazar payı azalacaktır.

Apple önce işlemcisine soğutucu koysun ondan sonra yetişir.

Windows'u oyuncular ayakta tutuyor çok büyük oranda. Yoksa bu kadar pazar payını asla hak etmeyen çağ dışı bir işletim sistemi. Kendini geliştiremiyor. Oyun mevzusu MacOS'ya yaygınlaştıkça Windows pazar payı azalacaktır.

Windows çağ dışı değil.

Windows’u oyuncular ayakta tutuyor çok büyük oranda. Yoksa bu kadar pazar payını asla hak etmeyen çağ dışı bir işletim sistemi. Kendini geliştiremiyor. Oyun mevzusu MacOS’ya yaygınlaştıkça Windows pazar payı azalacaktır.
Aynen kardeşim benim milyarlarca insanın kullandığı işletim sistemini belki de sayısı 100 milyon bile olmayan oyuncular ayakta tutuyor.

Apple önce işlemcisine soğutucu koysun ondan sonra yetişir.
Ne? Bu yorum ancak hayatında MacOS deneyimlememiş birisi tarafından yapılabilir. Dostum, Apple Silicon işlemcileri ısınma sorunu olmayan işlemcilerdir. Air modellerde fan bile yok. Çünkü gerek yok. Muhtemelen bunu kafan almıyor, fansız bilgisayar mı olur diyorsun içinden ama evet, oluyor. Isınmıyor!

Windows, UX/UI dizayn yüz karasıdır. Asla kullanıcıya hitap etmeyen bir arayüzü, asla akıcı olmayan bir çalışma sistemi vardır. Windows 7'den itibaren çıkan tüm Windows'lar makyajdan ibarettir. Hala bile Windows 11'de Denetim Masası, sağ tık menüsü vs Windows 7 arayüzüyle aynıdır. Tasarımda köşeleri yuvarladılar diye, iki tane Magenta/Blue arkaplan koyup fütüristik gözüktüler diye Windows çağı yakalamış olmuyor. Kalas gibi işletim sistemi.

Aynen kardeşim benim milyarlarca insanın kullandığı işletim sistemini belki de sayısı 100 milyon bile olmayan oyuncular ayakta tutuyor.
2021 verisi, dünyada 1,5 milyar insanın bilgisayarlarından oyun oynadığı yönünde. Aradan 4 yıl geçti o verinin üstünden, sen düşün.
Kaynak: https://www.webtekno.com/dunya-uzerinde-kac-kisi-oyun-oynuyor-arastirma-h98040.html

Yani, gamerlar Windows'u terk etmeye bir başlarsa görür Microzort anyayı Konya'yı.