MerdoJR

Becerikli
Merhaba,

macOS Sequoia kurulumu için BIOS ayarları yapmam gerekiyor ama bazı ayarlar benim BIOS'um da yok.

❌ İşareti olanlar BIOS'um da yok bulamadım.
  • Fast boot= ❌
  • Secure Boot= ✅
  • Serial/COM port= ❌
  • Parallel port= ❌
  • CSM= ✅
  • IOMMU= ❌
  • Above 4G decoding = ❌
  • SATA mode = AHCI ✅
  • UEFI = enabled ✅
  • EHCI/XHCI hand-off = enabled ✅
Bu normal mi? Çünkü Hackintosh kurulumu yapacağım hata almam çok yüksek gibi geliyor bana.

Keşke konu içeriğinde anakart marka ve modelini de ekleseydin.
Anakart marka ve model nedir?

Serial ve Parallel port eski/kurumsal anakartlarda oluyor. Sizde ayari olmamasi normal zira muhtemelen portu da yok. CSM acikken veya destekli bir GPU takili degilse Above 4G Decoding'e erisememeniz de normal. IOMMU ayari da olmayabilir. Fast Boot da CSM acikken genelde erisilebilir olmaz.

Bunlar arasinda en onemliler EHCI Hand-Off, AHCI ve Secure Boot zaten. Onlar icin de ayar varmis. Deneyin, duruma gore bakariz.

1738834004573.webp

1738834146841.webp

Diğer ayarlar anakartında maalesef yok. Bu yüzden kuracağını zannetmiyorum.

Eki Görüntüle 121941

Eki Görüntüle 121942

Diğer ayarlar anakartında maalesef yok. Bu yüzden kuracağını zannetmiyorum.

Above 4G otomatik açıkmış hocam. Zaten kapatamıyorumda.

Serial ve parallel port eski/kurumsal anakartlarda oluyor. Sizde ayari olmamasi normal zira muhtemelen portu da yok. CSM acikken veya destekli bir GPU takili degilse above 4G Decoding'e erisememeniz de normal. IOMMU ayari da olmayabilir. Fast boot da CSM acikken genelde erisilebilir olmaz.

Bunlar arasinda en onemliler ehcı hand-off, AHCI ve Secure Boot zaten. Onlar icin de ayar varmis. Deneyin, duruma gore bakariz.

Hocam CSM zaten kapalı. UEFI Modun'da. Bende 2 ekran kartı var birisi RTX 4070 diğeri ise RX 580. Bakalım ne olacak kurarken hata alıcam mı

Dosya Ekleri

• IMG_E2D25B54-2E26-4F94-AF4F-EF9893070E37.webp
    IMG_E2D25B54-2E26-4F94-AF4F-EF9893070E37.webp
    98,6 KB · Görüntüleme: 67