Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Sequoia 15.7.5 yüklü MacBook Pro'dan yükseltme yapıyorum. İşlem bitince açmak için şifre girmeye çalışıyorum klavye fare hepsi donuyor çalışmıyor. Sistem mi yetersiz yoksa yapmamız gereken işlem mi var?

Harici bir kablolu klavye veya fare bağlayıp giriş yapmayı deneyebilirsin. İşe yaramazsa cihazı güvenli mod'da başlat. Intel işlemcili bir model kullanıyorsan zaten direkt SMC ve NVRAM sıfırlaması yapmayı dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce bir güç döngüsü (power cycle) deneyin:
  • MacBook Pro'yu kapatın.
  • Güç kablosunu 15 saniyeliğine prizden çekin.
  • Kabloyu tekrar takın, 5 saniye bekleyin ve ardından cihazı açın.
  • Bu işe yaramazsa, önbellekleri temizlemek için başlatma sırasında Shift (⇧) tuşuna basılı tutarak cihazı Güvenli Mod'da (Safe Mode) başlatın ve ardından normal şekilde yeniden başlatın.
Yukarıdaki yöntem işe yaramazsa Kurtarma Modu'na (Recovery Mode) girin:
  • Seçenekler yüklenene kadar Option (⌥) + Command (⌘) + R tuşlarına basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Ardından Disk İzlencesi'nin (Disk Utility) İlk Yardım (First Aid) aracını çalıştırın veya verileri silmeden macOS'u yeniden yükleyin.
  • Alternatif olarak, başlatma sırasında güç düğmesine basılı tutarak seçeneklere ulaşın ve cihazı oradan geri yükleyin.
Yazılım adımları sorunu çözmezse, çevre birimlerini başka bir kullanıcı hesabında test edin veya harici bir klavye/fare kullanın.