tolgantep

Çalışkan
Klavye, mouse gibi tüm aygıtları görüyor ancak hoparlörü bir türlü bağlayamadım. Farklı portlara taktım, kablolu kulaklık ile denedim, olmuyor. Kext dosyalarını ve config.plist dosyasını bırakıyorum. Ayrıca fotoğrafta görünmeyen diğer dosyalar da Enabled ayarda. Sorun nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-02-23 19.13.49.webp
    Ekran Resmi 2025-02-23 19.13.49.webp
    771 KB · Görüntüleme: 86
Ses çıkışı mı çalışmıyor yoksa spesifik olarak hoparlör mü? Jak, USB ve HDMI/DP ses çıkışları çalışıyor mu? Ses kart kodeğine göre layout-id denemeleri yapman gerekir. Sistem özelliklerini belirtsen güzel olur muş. AMD APU tabanlı bir masaüstü sistem ise APU'ların ses çıkışlarında bu gibi sorunlar başından beri mevcuttu.

Ses çıkışı mı çalışmıyor yoksa spesifik olarak hoparlör mü? Jak, USB ve HDMI/DP ses çıkışları çalışıyor mu? Ses kart kodeğine göre layout-id denemeleri yapman gerekir. Sistem özelliklerini belirtsen güzel olur muş. AMD APU tabanlı bir masaüstü sistem ise APU'ların ses çıkışlarında bu gibi sorunlar başından beri mevcuttu.
Masaüstü sistem;
AMD Ryzen 5 5500
Gigabyte B450M K
Gigabyte RX6600
MLD M300 500 GB
Goodram IRDM X 16 GB

Bilgisayardan hiçbir şekilde ses gelmiyor. Ama USB, HDMI ve Jak girişleri çalışıyor.

Birde hocam sesten daha önemli bir sorun oldu; macOS için USB'ye yazdırdığım EFI klasörünü diskte oluşturduğum EFI sistem bölümüne attım ve flash bellek olmadan birkaç kere macOS açmayı başardım. Ama hiçbir değişiklik yapmamama rağmen en son denediğimde şöyle bir hata aldım. Açılmıyor böylece kalıyor. Windows'a geri döndüm.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-23 233248.webp
    Ekran görüntüsü 2025-02-23 233248.webp
    88,6 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme: