MerdoJR

Becerikli
Merhaba,

Başarılı bir şekilde macOS Sonoma kurdum ama bazı performans sorunları yaşamaya başladım. Bütün kextsleri güncelledim. Hoparlörden ses cızırtılı geliyor, bunu nasıl çözebilirim? Google Chrome'da kasmalar yaşıyorum, Safari ile aynı hızda değil.

MacPro.webp

Chrome'da donanım hızlandırması tabanlı kasmalar mı yaşıyorsun yoksa web veya crash gibi mi? Cızırtılı ses sorununu çözmek için ses kartının modeline göre layout-id denemeleri yapman lazım. Bu gibi konularda her seferinde tüm sistem özelliklerini paylaşman konu içeriği ve devamlılık için iyi olur. Windows yüklü ise Windows'tan direkt modeline bakabilirsin veya sadece macOS yüklediysen Hackintool'dan bi' kontrol et istersen.

Chrome'da donanım hızlandırması tabanlı kasmalar mı yaşıyorsun yoksa web veya crash gibi mi? Cızırtılı ses sorununu çözmek için ses kartının modeline göre layout-ID denemeleri yapman lazım. Bu gibi konularda her seferinde tüm sistem özelliklerini paylaşman konu içeriği ve devamlılık için iyi olur. Windows yüklü ise Windows'tan direkt modeline bakabilirsin veya sadece macOS yüklediysen Hackintool'dan bi' kontrol et istersen.

Donanım tabanlı kasmalar yaşıyorum. Safari'yi büyütüp küçülttüğümde akıcı bir şekilde oluyor ama Google Chrome'da ise kasmalar yaşanıyor. Layout-ID config.plist'in için de mi? Eğer öyleyse hangi kısımda aşağıya görseller ekledim yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• IMG_0863.webp
    IMG_0863.webp
    266,8 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_0860.webp
    IMG_0860.webp
    364,2 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_0861.webp
    IMG_0861.webp
    284 KB · Görüntüleme: 45
PCI/PnP kısmından bakabilir misin? Boot-args > alcid=X olarak configte bulunur. X herhangi bir değer olabilir. 1, 3, 11, 97 vb. Bu değerleri ALC modeline göre deneyeceksin fakat önce modelini öğrenmek lazım.

Yanlış anlamışsın, ben açıklayamadım sanırım. AIDA64'teki Ses > PCI/PnP kısmından ses kodek modelini öğrendikten sonra sana vereceğim değerleri boot-args'taki alcid değeri ile değiştireceksin. Örnek olarak sende şu an alcid=1 ise, onu vereceğim herhangi bir değer yapıp sistemi yeniden başlatarak sesi deneyeceksin.

Yanlış anlamışsın, ben açıklayamadım sanırım. AIDA64'teki ses > PCI/PnP kısmından ses kodek modelini öğrendikten sonra sana vereceğim değerleri boot-args'taki alcid değeri ile değiştireceksin. Örnek olarak sende şu an alcid = 1 ise, onu vereceğim herhangi bir değer yapıp sistemi yeniden başlatarak sesi deneyeceksin.

Ses kartım ALC4080.

Destek almaya çalıştığın diğer forumda USB tabanlı kart olduğu söylenmiş ve USB mapping ile kullanabileceğini belirtmişler. Eğer öyle ise şu konuya göz atabilir misin?

En son çare AppleALC yerine VoodooHDA kullanmayı denersin artık.