Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oytuncetin

Uzman
@tarko hocam merhaba nasılsınız? Bir sorunum var :) ses kartı sorun yarattı. Harici ses kartım vardı ve Mac ses kartını görüyordu. Şu an da görüyor fakat ses alamıyorum. Nasıl çözülebilir?

Çözüm
Paylaştığın EFI ve kextleri güncelledim yapılandırmayıo sadeleştirdim. Ayar olarak sadece SMBIOS zorlamayı Custom'dan Create değerine çektim.
OytunCetinEFIOC1.0.3

Her ihtimale karşı çalışan EFI yedeğini FAT32 bir USB bellekte yedekte tutarak yapılandırmayı dene.

Sorun devam ederse USBportları kendi cihazına göre yamala.
Bu bağlantıdan windows.exe olanı indir ve Windows tarafında yamalamyı dene.
Releases · USBToolBox/tool
USB bağlantı noktası kullanıyorsa usb portları yamalamadığın veya yaman bozulduğu için olabilir. Ayrıca bu ürünün üretici yazılımı var mı diye kontrol ettim sanırım hepsi ticari görünüyor.

VoodooHDA için burdan indir.
VoodooHDA
AppleALC.kext config - kernel kısmından pasife al ve bu kexti hem OC-KEXT konumuna kopyala (sürükleme) hem config kernel kısmında göster.

Config de paylaşabilir misin?

USB bağlantı noktası kullanıyorsa USB portları yamalamadığın veya yaman bozulduğu için olabilir. Ayrıca bu ürünün üretici yazılımı var mı diye kontrol ettim sanırım hepsi ticari görünüyor.

Voodoohda için buradan indir.
VoodooHDA
AppleALC.kext Config - kernel kısmından pasife al ve bu kexti hem OC-kext konumuna kopyala (sürükleme) hem Config kernel kısmında göster.

Bütün usbleri teker teker denedim.

USB bağlantı noktası kullanıyorsa usb portları yamalamadığın veya yaman bozulduğu için olabilir. Ayrıca bu ürünün üretici yazılımı var mı diye kontrol ettim sanırım hepsi ticari görünüyor.

VoodooHDA için burdan indir.
VoodooHDA
AppleALC.kext config - kernel kısmından pasife al ve bu kexti hem OC-KEXT konumuna kopyala (sürükleme) hem config kernel kısmında göster.

Bütün usbleri teker teker denedim.

Benim OpenCore açıldığında bu uyarıları veriyor acaba sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-12-08 20.10.12.webp
    Ekran Resmi 2024-12-08 20.10.12.webp
    103,2 KB · Görüntüleme: 71
USB yamsını sen mi yaptın?

Bu hatalar Config dosyanın ile opencore editör arsındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Fazla satırlardan kaynaklanıyor.
Önce Sistem bilgilerini paylaş nasıl bir sistemde çalıştığını anlayalım.
Sonra imkanın varsa EFI dosyanı komple güncelle kextler ile birlikte. Eğer beceremezsen burdan paylaş EFI dosyanı.

Hackintool ile Ses sekmesinin de görselini ekle.

Bu hatalar Config dosyanın ile opencore editör arsındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Fazla satırlardan kaynaklanıyor.
Sonra imkanın varsa EFI dosyanı komple güncelle kextler ile birlikte. Eğer beceremezsen burdan paylaş EFI dosyanı.

• Anakart: ASUS Maximus V Extreme Intel Z77 soket 1155 DDR3 2800MHz.
  • Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT 12 GB 192bit GDDR6 2581MHz OC HDMI 3xdp (Dual-RX 6700 XT-12g)
  • İşlemci: Intel Core i7-3770K Quad Core Processor 3.5 GHz 8 MB cache LGA 1155 - BX80637i73770K.
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) desktop Memory 1.5v
  • Hard disk: Samsung 500 GB 860 EVO SATA 3.0

Bu hatalar Config dosyanın ile OpenCore editör arsındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Fazla satırlardan kaynaklanıyor.
Önce sistem bilgilerini paylaş nasıl bir sistemde çalıştığını anlayalım.
Sonra imkanın varsa EFI dosyanı komple güncelle kextler ile birlikte. Eğer beceremezsen buradan paylaş EFI dosyanı.

Hackintool ile ses sekmesinin de görselini ekle.

Bu EFI dosyasını tarko hocam yollamıştı. Kurulumu sağladığı için tekrar tekrar teşekkür ederim kendisine.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-12-08 20.22.49.webp
    Ekran Resmi 2024-12-08 20.22.49.webp
    98,6 KB · Görüntüleme: 74

• Anakart: ASUS Maximus V Extreme Intel Z77 soket 1155 DDR3 2800MHz.
  • Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT 12 GB 192bit GDDR6 2581MHz OC HDMI 3xdp (Dual-RX 6700 XT-12g)
  • İşlemci: Intel Core i7-3770K Quad Core Processor 3.5 GHz 8 MB cache LGA 1155 - BX80637i73770K.
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) desktop Memory 1.5v
  • Hard disk: Samsung 500 GB 860 EVO SATA 3.0

Bu EFI dosyasını tarko hocam yollamıştı. Kurulumu sağladığı için tekrar tekrar teşekkür ederim kendisine.

Yanlış olmuş pardon.

Yanlış olmuş pardon.

USB yamasını ben yapmadım bu arada.

Yanlış olmuş pardon.

USB yamasını ben yapmadım bu arada.

Voodoo'yu kernelde etkinleştirdim fakat hala ses gelmiyor.

Son düzenleme:
Paylaştığın EFI ve kextleri güncelledim yapılandırmayıo sadeleştirdim. Ayar olarak sadece SMBIOS zorlamayı Custom'dan Create değerine çektim.
OytunCetinEFIOC1.0.3

Her ihtimale karşı çalışan EFI yedeğini FAT32 bir USB bellekte yedekte tutarak yapılandırmayı dene.

Sorun devam ederse USBportları kendi cihazına göre yamala.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Paylaştığın EFI ve kextleri güncelledim yapılandırmayıo sadeleştirdim. Ayar olarak sadece SMBIOS zorlamayı Custom'dan create değerine çektim.
OytunCetinEFIOC1.0.3

Sorun devam ederse usbportları kendi cihazına göre yamala.

Şimdi EFI'yi silip bunu yerine koyduktan sonra extradan bir şey yapmam gerekiyor mu?