Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aki

Başarılı
KabyLake i5, macOS Monterey'den direkt SMBIOS degisitirerek Tahoe'ye guncelledim fakat oncesinde sanirim usbmaping yapmam gerekiyormus, ben yapmadim.

Şu an da kilit ekraniyla bakisiyorum sadece, cunku klavye ve mouse calismiyor. Ne yapmaliyim?

Kextler ve OC guncel, WEGreen kexti kurulumda kapali RX570 icin.
config.plist olarak yuklenmiyor, txt formatinda yukledim tekrar adlandirip OC Confg uzerinden duzenlenebilir durumda.
1758760002210.webp

USBInjectAll kext Tahoe de sorun cıkarıyormus. Kaldırıp tekrar boot edince USBler çalıştı ama Tahoe bir USBMapping şart okurlar için söyleyeyim ben yaptım.

USBMapping sonrası da fiziksel USB portların hangisini Type olarak (3.0 2.0) şeklinde maplediği için XHCI-unsupported kextine de gerek kalmadı onu da kaldırdım.

Dosya Ekleri

Son düzenleme:
KabyLake i5, macOS Monterey'den direkt SMBIOS degisitirerek Tahoe'ye guncelledim fakat oncesinde sanirim usbmaping yapmam gerekiyormus, ben yapmadim.

Şu an da kilit ekraniyla bakisiyorum sadece, cunku klavye ve mouse calismiyor. Ne yapmaliyim?

Kextler ve OC guncel, WEGreen kexti kurulumda kapali RX570 icin.
config.plist olarak yuklenmiyor, txt formatinda yukledim tekrar adlandirip OC Confg uzerinden duzenlenebilir durumda.
Eki Görüntüle 187582

USBInjectAll kext Tahoe de sorun cıkarıyormus. Kaldırıp tekrar boot edince USBler çalıştı ama Tahoe bir USBMapping şart okurlar için söyleyeyim ben yaptım.

USBMapping sonrası da fiziksel USB portların hangisini Type olarak (3.0 2.0) şeklinde maplediği için XHCI-unsupported kextine de gerek kalmadı onu da kaldırdım.
USB portlarınızın çalışmaması sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Kabloları ve Cihazları Kontrol Edin:
- Farklı USB kabloları ve cihazları deneyin. Sorun cihaz kaynaklı olabilir.

2. USBMapping'i Yeniden Kontrol Edin:
- Öncelikle USBMapping işleminizi tekrar gözden geçirin. Doğru şekilde yapıldığından emin olun.

3. USBInjectAll.kext Kaldırmak:
- USBInjectAll kext'ini kaldırdığınızdan eminseniz, tekrar başlatmayı deneyin.

4. Kextleri Güncelleyin:
- Tüm kextlerin güncel olduğuna emin olun. Gerekirse, kextleri yeniden indirip güncelleyin.

5. Açılış Seçeneklerini Kontrol Edin:
- OpenCore Configurator kullanarak config.plist'teki açılış seçeneklerini kontrol edin. Özellikle USB yapılandırmalarını gözden geçirin.

6. DIAG Modunu Kullanın:
- Eğer hala problem yaşıyorsanız, Diagnostic (DIAG) modunu kullanmayı deneyin. Bu mod, sorunları tanımlamanıza yardımcı olabilir.

7. SMBIOS Ayarlarını Gözden Geçirin:
- KabyLake i5 için doğru SMBIOS ayarlarının yapıldığından emin olun. Yanlış ayarlar, USB portlarının çalışmamasına neden olabilir.

8. EFI Klasörünü Yeniden Gözden Geçirin:
- EFI klasörünüzdeki kext yapısını kontrol edin. Yasal ve uyumlu kextlerin bulunduğuna emin olun.

9. Logları İnceleyin:
- Aboot sırasında veya Sonraki Logları inceleyerek sorunları tespit etmeye çalışın. Belirli hatalar, somut çözümler sunabilir.

10. Fiziksel Bağlantıları Kontrol Edin:
- Anakart üzerindeki USB bağlantılarını kontrol edin. Kazara yerinden çıkmış olabilirler.

Umarım bu adımlar sorununuzu çözmede yardımcı olur. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız ek detaylar isteyin.