Sircam

Çalışkan
AMD sistemime Tahoe 26 kurabildim. Sequoia'dan yükselterek yaptım.
Dual-boot olarak kullanmak istiyorum, şu an sadece USB ile çalıştırabiliyorum macOS'u. Nasıl yapabilirim?

Diğer sorum "Realtek 8812bu Wireless LAN 802.11AC USB NIC" Wi-Fi adaptörümü nasıl çalıştıracağım? Hangi kext gerekir?

iCloud, App Store hizmetlerini kullanabilir miyim?
@tarko

USB’siz boot cok kolay bir islem fakat Dual Boot kismi sizin yaptiginiz islemlere gore degisir. Ayni diske mi yoksa farkli diske mi kurulum yaptiniz veya Windows’u sonra mi kuracaksiniz belirtilmemis. Ben once Windows’un olmasini, sonra macOS’un kurulmasi taraftariyim. Realtek modul muhtemelen calismaz, WiFi ve BT’de cok destek guncel surumlerde azaldi. Realtek oldu olasi LAN haricinde desteklenmiyordu diye hatirliyorum. SMBIOS gibi islemleri yaptiysaniz iServices kullanmanizi engelleyen bir durum yok.

USB'siz boot cok kolay bir islem fakat Dual Boot kısmı sizin yaptiginiz islemlere gore degisir. Ayni diske mi yoksa farkli diske mi kurulum yaptiniz veya Windows'u sonra mi kuracaksiniz belirtilmemis. Ben once Windows'un olmasini, sonra MacOS'un kurulmasi taraftariyim. Realtek modul muhtemelen calismaz, Wi-Fi ve BT'de cok destek guncel surumlerde azaldi. Realtek oldu olasi LAN haricinde desteklenmiyordu diye hatirliyorum. SMBIOS gibi islemleri yaptiysaniz iServices kullanmanizi engelleyen bir durum yok.

Dual bootu hallettim şu an tek isteğim şu Wi-Fi'yi yapmak.
Bunu denedim ama USB Wi-Fi takılı değil hatası alıyorum USB'yi görüyor ama algılamıyor. Cidden bunu bir şekilde düzeltmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir de Ryzen 5 5500 ve RX 6700 XT sistemim var ama biraz yavaşlık ve anlık takılmalar hissediyorum her şeyi optimize yapmak istiyorum ilk defa böyle bir işe kalkıştım destek olursanız minnettar olurum.

SIP gibi gereksinimleri komple kapatip islemleri yaptiniz, degil mi?

6700 XT kartiniz icin resmi olmayan kext ile destek kazandirmis olabilirsiniz fakat bu, karttan native performansi almanizi saglamaz. Kernel patch’te degisiklik yapmayi deneyebilirsiniz.

SIP gibi gereksinimleri komple kapatip islemleri yaptiniz, degil mi?

6700 XT kartiniz icin resmi olmayan kext ile destek kazandirmis olabilirsiniz fakat bu, karttan native performansi almanizi saglamaz. Kernel patch’te degisiklik yapmayi deneyebilirsiniz.
Evet evet SIP kapalı zaten SIP kapalı olmadan o programı kurmuyor. EFI mi kendim oluşturdum ve sanırım orda ekran kartım native olarak gözüküyordu sanırım yinede bu bir artı mı bilmiyorum..

NootRX ekli ve donanım hızlandırma çalışıyorsa evet dediğimi yine de yapabilirsiniz. Yani Wi-Fi kısmını çözmek size kalıyor. Elinizdeki tek seçenek o GitHub bağlantısı. Uğraşmak istemezseniz native veya yazılımsal desteği olan Dongle'lara yönelebilirsiniz.