SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

M5 çipli MacBook Pro ile hayatımda ilk defa macOS deneyimlemeye başladım. Ancak cihazı kurarken otomatik güncellemesine izin verdim ve Tahoe 26.2 sürümünü yükledi. Tecrübeli macOS kullanıcılarına bir sorum var: Sizce Sequoia sürümüne düşürmek daha mı iyi olur, yoksa bu gereksiz bir aksiyon mu olur?

Şimdiye kadar gelen cevapların hepsine katılıyorum. Çok yeni cihaz, yeni işletim sistemi. Kaldı ki Windows gibi donanım çeşitliliği olmadığı için macOS dünyasında "İşletim Sistemi -> Donanım iletişimi" gayet optimizasyonlu çalışır.

Kendiniz bir sorun görmeden düşürmeniz gereksiz ve mantıksız olur.

Gerek yok, eldeki cihaz canavar zaten. MacBook tarafında sürüm yükseltme işi iOS tarafındaki gibi işlemiyor. M1 cihazli MacBook'lar bile takır takır çalışıyor Tahoe ile.

"Eski her zaman daha stabildir" mantığı Windows'ta geçerli olabilir ama Apple dünyasında geçerli değil. Cihazın Tahoe ile geldiyse veya güncellediysen orada kal. Sürüm düşürmek hem çok riskli hem de M5 gibi yeni bir çip için mantıksız.

Şimdiye kadar gelen cevapların hepsine katılıyorum. Çok yeni cihaz, yeni işletim sistemi. Kaldı ki Windows gibi donanım çeşitliliği olmadığı için macOS dünyasında "İşletim Sistemi -> Donanım iletişimi" gayet optimizasyonlu çalışır.

Cevaplar için teşekkürler. Bunu bana düşündüren Reddit üzerindeki MacOS subredditleri oldu neredeyse %80 i Tahoe'den şikayetçi :)

Bildiğim kadarıyla M5, zaten Tahoe ile birlikte geldiği için Sequoia'ya zaten düşüremezsiniz. M5 için şu an tek seçeneğiniz Tahoe ve yeni nesil M çipler için en mantıklı sürüm. Ha ben M2 MacBook Air'im de Sonoma'dan Sequoia'ya geçtiğime bile pişmanım, Tahoe'ye hâla geçmedim orası ayrı.