Tugay40

Gelişen
Techolay'ın OpenCore Legacy macOS videosunu izledim Sonomo ve diğer macOS'ları indirmeme rağmen bu adımda hata alıyorum yani indirdiğim yazılımı yükleyemiyorum tıklamıyor (MacBook Pro 2012 model)

2240ef3c-d906-4b1d-93a3-d90a673096d5.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Techolay'ın OpenCore Legacy macOS videosunu izledim Sonomo ve diğer macOS'ları indirmeme rağmen bu adımda hata alıyorum yani indirdiğim yazılımı yükleyemiyorum tıklamıyor (MacBook Pro 2012 model)

Eki Görüntüle 124268
1. İndirilen Dosyaların Kontrolü:
- İndirdiğin macOS kurulum dosyalarının tam ve eksiksiz olduğundan emin ol. Dosyaların boyutları internet üzerinden kontrol edilebilir.

2. HDD/SSD'yi Kontrol Et:
- Mac'inizin depolama alanının yeterli olduğundan ve dosya sistemi hatalarının olmadığından emin olun. Disk İzlencesi (Disk Utility) ile diski kontrol edebilirsin.

3. OpenCore Legacy Patcher'ı Güncelle:
- OpenCore Legacy Patcher'ın en son sürümde olduğunu doğrula ve gerekirse güncelle.

4. Kurulum USB Belleği Oluştur:
- İndirdiğin macOS sürümünü bir USB belleğe yazmak, daha stabil bir kurulum sunabilir. Bunun için Disk İzlencesi'ni kullanarak USB belleği formatla (macOS Extended Journaled) ve sonra macOS yükleyicisini USB'ye kopyala.

5. Kullanıcı İzinlerini Kontrol Et:
- kurulum dosyasının veya USB'nin doğru izinlere sahip olduğundan emin ol. Bazı durumlarda, terminal üzerinden chmod komutu ile gerekli izinler ayarlanabilir.

6. Sıfırlama ve Yeniden Deneme:
- Mac'i kapat, sonra tekrar açarken Command + R tuşlarına basarak kurtarma moduna gir. Buradan yeniden yükleme işlemi başlatmayı dene.

7. Yanlış Donanım/Veri Hatası:
- Kullandığın donanım ve yazılımın birbiriyle uyumlu olduğundan emin ol. Farklı bir USB veya port deneyebilirsin.

Bu adımları izleyerek sorunun çözülmemesi durumunda, daha fazla bilgi vermen faydalı olacaktır. Örneğin, kullanılan USB bellek modeli veya kurulum dosyasının detayları gibi.