Boromir 6

Uzman
Arkadaşlar ben bir uygulama yaptim lakin bunu VS Code ve Python kullnarak yaptim. MacOS'te yaptim bu uygulamayi ve codesign etmeye kadar goturdum. Notarize etmek icinse Apple'a mail attim. Tek başıma oldugum icin size danismak istedigim husus ya da hususlar var. Simdi aklim bir karisti. Isin en zor kisimlarini CAT cut yaparken, isin sonuna gelip en basit kisimlarinda sanki kendimi batakliktaymis gibi hissediyorum aklim karisiyor. Simdi, macOS sistemine Python kullanarak uygulama yapmak dogru mu? Dogru bir pratik mi? Ben yaptığım uygulamayi (1000 satir kod var) switf ve Xcode kullanarak oraya mi entegre etmeye calisayim?

Aranizda bu baglamda tecrubeli ya da deneyim etmis birileri varsa cok sevinirim. Şu an icin projem son noktalarinda. Lakin, sorunlar tabii ki de var. Mesela, notificationlar ozel degil. Bir yerde okumustum bulamiyorum ama notificationlarin uygulamayi notarize ettiginizde değişeceğini soyluyorlar. Bir de yani evet uygulama net çalışıyor ama icim rahat etmedi bir turlu. Bugün sabaha kadar Swift'e uyarlamayi deneyeceğim nasıl olacak bilmiyorum ama cozerim...

Şu an icin = kodu kayıt ettim. Notarize edemedim. Apple'a mail atip kendi hesabimi actirmam lazimmis. Apple Connect'e giremiyordum. Benim gibi Python ile uygulama yapan var mi bilmek isterim. Bir de daha guzel bir GUI + Python kullanimi icin ne kullanmami onerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben bir uygulama yaptim lakin bunu VS Code ve Python kullnarak yaptim. MacOS'te yaptim bu uygulamayi ve codesign etmeye kadar goturdum. Notarize etmek icinse Apple'a mail attim. Tek başıma oldugum icin size danismak istedigim husus ya da hususlar var. Simdi aklim bir karisti. Isin en zor kisimlarini CAT cut yaparken, isin sonuna gelip en basit kisimlarinda sanki kendimi batakliktaymis gibi hissediyorum aklim karisiyor. Simdi, macOS sistemine Python kullanarak uygulama yapmak dogru mu? Dogru bir pratik mi? Ben yaptığım uygulamayi (1000 satir kod var) switf ve Xcode kullanarak oraya mi entegre etmeye calisayim?

Aranizda bu baglamda tecrubeli ya da deneyim etmis birileri varsa cok sevinirim. Şu an icin projem son noktalarinda. Lakin, sorunlar tabii ki de var. Mesela, notificationlar ozel degil. Bir yerde okumustum bulamiyorum ama notificationlarin uygulamayi notarize ettiginizde değişeceğini soyluyorlar. Bir de yani evet uygulama net çalışıyor ama icim rahat etmedi bir turlu. Bugün sabaha kadar Swift'e uyarlamayi deneyeceğim nasıl olacak bilmiyorum ama cozerim...

Şu an icin = kodu kayıt ettim. Notarize edemedim. Apple'a mail atip kendi hesabimi actirmam lazimmis. Apple Connect'e giremiyordum. Benim gibi Python ile uygulama yapan var mi bilmek isterim. Bir de daha guzel bir GUI + Python kullanimi icin ne kullanmami onerirsiniz?

Hocam Python ile mobil geliştirme yapamazsınız ki bildiğim kadarıyla.

Yapamazsın diye bir şey yok. Ama doğru bir pratik mi orası tartışılır.

Düzgün çalışan Qt ve Python ile yapılmış zibilyon tane uygulama vardır.

Geçmişte yaşadığın takılma sorununu çözebildin mi? Nuitka kullanmanı hâlâ tavsiye ediyorum.

Yapamazsın diye bir şey yok. Ama doğru bir pratik mi orası tartışılır.

Düzgün çalışan Qt ve Python ile yapılmış zibilyon tane uygulama vardır.

Geçmişte yaşadığın takılma sorununu çözebildin mi? Nuitka kullanmanı hâlâ tavsiye ediyorum.
Onu tam cozemedim cunku Notarize edemedim hala. Son birkac gundur tryhard bir sekilde Swift ogrendim. Daha dogrusu kendi yaptigim uygulamayi direkt Native bir sekilde Xcode + Swift kullanarak yapmaya basladim. Lakin bu benim icin sureci uzaticak bir olay. Evet yapabiliyorum ama su uygulamami bir notarize edersem daha iyi olacak gibi geliyor. Nuitka'da yarin deniyecegim. Uygulamam canliya cekilmeye cok yakin. Oyle oldugunda da nedense inanilmaz bir kafa karisikligi yasiyorum. Yok yere sikinti yaratiyorum kendime. Ben guncellemeye calisacagim sizleri. Apple'da code imzaladim adamlardan mail bekliyorum ki hesabimi connect'e acsinlar diye. Notarize ettikten sonra eger bekledigim gibi calisirsa acayip mutlu olurum. Gerci simdide olmam lazim... Swift'te login sayfami vesaire yaptim SWIFT'in UI'i acayip rahatmis. Yaptigin yerseyi net goruyorsun o benim cok hosuma gitti. Ben iki ihtimalide yapicagim sanirim. Hem Swift'te ceviricem kodumu hem de Nuitka ile build alicam birde Notarize etmeye calisacagim.

Son düzenleyen: Moderatör: