UNS 10

Çalışkan
Yer
İstanbul / Zeytinburnu
Yakın zamanda 27" IMac'im bozulduğu için MacBook Neo aldım, güçlü bir cihaz ama şu yeni görünüm çok saçma geliyor. Bilgisayar kullandığımı hissetmiyorum sanki bir tablet gibi geliyor.

En son Snow Leopard kullanıyordum, bu arayüze çevirmek için uygun bir yol var mıdır?

Berbat arayüz:

Ekran Resmi 2026-09-16 23.49.04.webp

İstediğim:

10-8-Mountain-Lion-Desktop.webp

Hocam, paylaştığınız görsel Mountain Lion döneminin arayüzü. İstediğiniz o eski 3D Dock ve ikonlarsa, duvar kâğıdını ve değiştirilebilen uygulama ikonlarını eski hâline benzetebilirsiniz ama sistemin tamamını tek ayarla bu görünüme döndüremiyorsunuz. Tema araçlarında da kullandığınız macOS sürümüyle uyumluluk önemli. Eski sürümlerde çalışan bir araç yenisinde çalışmayabiliyor. Tam macOS sürümünüzü yazarsanız ona uygun bir seçenek var mı bakabiliriz.

Hocam, paylaştığınız görsel Mountain Lion döneminin arayüzü. İstediğiniz o eski 3D dock ve ikonlarsa, duvar kâğıdını ve değiştirilebilen uygulama ikonlarını eski hâline benzetebilirsiniz ama sistemin tamamını tek ayarla bu görünüme döndüremiyorsunuz. Tema araçlarında da kullandığınız macOS sürümüyle uyumluluk önemli. Eski sürümlerde çalışan bir araç yenisinde çalışmayabiliyor. Tam macOS sürümünüzü yazarsanız ona uygun bir seçenek var mı bakabiliriz.

Referans olması için, dock kısmı özellikle aynı kaldığı için. Sürüm ise golden gate, köpek cinsi gibi ismi var.

Her şey çok cıvıl cıvıl bu sürümde, gözüm kanadı.

ActiveDock gibi alternatifler var ama geliştiricisi şu an macOS 26 desteğini belirtiyor, 27’de çalışır diye kesin öneremem.

Şu disklerin içinden çekip alamaz mıyız 😄

20260917_002903.webp

Disklerden ikonları, duvar kâğıtlarını çıkarabilirsiniz ama eski Dock'u alıp yeni sisteme kopyalayarak çalıştıramazsınız. Dock sadece bir tema değil, eski sistemin parçalarına bağlı bir uygulama. Üstelik güncel MacOS'ta 32 bit uygulama desteği de yok.

Hocam zahmet verdik, uğraştınız. Sağ olun var olun.

Alışacağız mecburen, eski iMac fiyatları yeni sıfır cihazlar kadar bir de.