Mac'te PowerPC & X86 uygulamaları nasıl çalıştırılır?

UNS

Üyecik
Yer
İstanbul / Zeytinburnu
Merhaba, yakın zamanda 2010 iMac bilgisayarım bozulduğu için yeni bir MacBook aldım. Telefon işlemcili komik bir şey ve PowerPC uygulamaları açılmıyor. Bunun önüne nasıl geçerim?

Özellikle Freehand ve Fontographer programları lazım, eski yükleyiciler var ama çalışmıyor. Bana kızmayın, en son PowerMac G5 Dual ve 2010 iMac 27'' kullandım ve ikisi de Snow Leopard çalıştırıyordu.

Son düzenleme:
Hocam, x86 uygulamalarından kastınız Windows programları mı? Yoksa Intel Mac'de çalışan programlar mı?

Hocam, x86 uygulamalarından kastınız Windows programları mı? Yoksa Intel Mac'de çalışan programlar mı?
İntel Mac versiyonları aynen, elimin alıştığı FreeHand sürümü ise PowerPC sürümü olduğu için bir de onda tıkandım.

İntel cihazda PowerPC çalışıyordu oysaki mis gibiydi.

İntel Mac versiyonları aynen, elimin alıştığı FreeHand sürümü ise PowerPC sürümü olduğu için bir de onda tıkandım.

İntel cihazda PowerPC çalışıyordu oysaki mis gibiydi.
Apple, PowerPC desteğini sağlayan orijinal Rosetta katmanını Mac OS X 10.7 Lion ile kaldırdı; macOS 10.15 Catalina ile de tüm 32-bit desteğini bitirdi. Güncel sistemlerdeki Rosetta 2 ise yalnızca 64-bit Intel (x86_64) ikililerini çevirir. Bu sebeple QEMU ile Mac OS X Tiger / Leopard (PowerPC) Emülasyonu yapmak lazım. Sanal makineye kurulabilir. Ama sanal makine iyi bir performans gösterir mi? Macbook NEO'da deneyip görmek gerekiyor.

Bende orijinal Snow Leopard kurulum diskleri var, işe yarar mı?

Açıkçası eski bir iMac alıp devam bile edebilirim, işim gereği bu iki programdan para kazanıyorum. Bu yeni MacBook cihazlar evet güçlü ama eski destek olsaymış keşke.

Hocam MacBook Neo üzerinde optik sürücü olmadığı için elinizdeki fiziksel diskleri doğrudan kullanamazsınız. Bir şekilde kullanmayı başarsak bile, sanal makineye nasıl tanıtacağız araştırmak lazım.

İnternetten indireceğiniz hazır imajların çoğu da Hackintosh için modifiye edilmiş olduğundan güvenlik biraz sıkıntılı olabilir.

Sanal makine ve emülatör yapılandırmalarıyla uğraşmak yerine güncel alternatiflere yönelmek çok daha mantıklı olur. Hiç alternatif uygulamalara göz attınız mı?

İfadeler: UNS
Hiç bakmadım desem ayıp olacak ama öyle, kullanım konusunda farklılıklardan çekindiğim için biraz ama mecbur bakacağım.

Hiç bakmadım desem ayıp olacak ama öyle, kullanım konusunda farklılıklardan çekindiğim için biraz ama mecbur bakacağım.
Hocam, peki bahsettiğiniz uygulamalar Windows da çalışıyor mu? Benim gördüğüm kadarıyla Windows sürümleri var. Hani, eski günlere dönemeyiz belki ama Windows ile geri getirebiliriz diye düşünüyorum.

İfadeler: UNS

Windows bilgisayarım var, güzel fikir oldu biraz bakınayım olmadı Hackintosh yaparım

zahmet verdim gece gece, teşekkür ederim.

Windows bilgisayarım var, güzel fikir oldu biraz bakınayım olmadı Hackintosh yaparım

zahmet verdim gece gece, teşekkür ederim.
Ben direk Macbook NEO'ya Windows kurabiliriz diyecektim. Yine tabii sanal makine kullanacağız fakat yeni Macbook'lar hızlı olduğu için bi denemenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…