mahmutburak33

Becerikli
İyi bayramlar, elimde Intel işlemcili sadece monitör şeklinde Mac var. Daha önce Windows 10 kurulmuş ama performansı beğenilmemiş. Abim şimdi bana bunu MacOS'a çevirmem için 2 bin TL teklif etti. Bu tür işlerden anladığım için bana söyledi ama daha öncesinden böyle bir şey yapmadım. İşlemi şimdiden araştırıyorum, cuma günü çevirecegim. Sizden yardım almam lazım.

İyi bayramlar. Techolay'ın macOS bölümünden istediğin macOS sürümünü bulup ondan sonra ISO imajını USB'ye yazdırıp macOS yüklemeye başlayabilirsin.

Cihazın tam modeli nedir? @tarko hocam yardımcı olur.

Hocam inanın bilmiyorum cihaz yanımda değil şimdiden araştırmak istediğim tek bildiğim monitör şeklinde oldugu ve 2015 model oldugu.

Cihazın tam modeli nedir? @tarko hocam yardımcı olur.
https://www.sabtechno.com/product-p...-full-hd-ekran-all-in-one-masaüstü-bilgisayar
bu hocam bu eminim daha öncesinden de bi kaç kere gördüm cihazı

Güncel olsun diyorsanız macOS Monterey deneyebilirsiniz, ama performansı ne kadar iyi olur bilemem. OS X El Capitan (10.1)-macOS Sierra (10.12)-macOS High Sierra (10.13)-macOS Mojave (10.14)-macOS Catalina (10.15)-macOS Big Sur (11)-macOS Monterey (12) sürümleri destekliyor, hangisini beğenirsen indir kur.

Güncel olsun diyorsanız macOS Monterey deneyebilirsiniz ama performansı ne kadar iyi olur bilemem. OS X El Capitan (10.1)-macOS sierra (10.12)-macOS High Sierra (10.13)-macOS Mojave (10.14)-macOS Catalina (10.15)-macOS Big Sur (11)-macOS Monterey (12) sürümleri destekliyor, hangisini beğenirsen indir kur.

Kurulumu nasıl oluyor peki? Elimde 1 adet 8 GB USB var. Hangi programlar gerekli, hangi tuş kombinasyonlarını yapmam lazım? Bir de iş için kullanılacak, otel işleri, rezervasyon falan yani hangisi performanslı olur bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
macOS Kurtarma bolumu duruyorsa (Win10'u Bootcamp ile kurdularsa duruyor olsa gerek) makine acilirken Command + R basili tutarsiniz veya Option basili tuttuktan sonra ''macOS Recovery'' secersiniz, oradan Disk Izlencesi, boluntuleri silme, sonrasinda donup kurulum islemine devam etme vs. gibisinden devam eder, ancak;

Bahsi gecen iMac anladigim kadariyla 21.5 inc, Late 2015, 1.6 i5, non-Retina yani bizim tabirimizle ''base model'' bir iMac. Onlar yukseltmediginiz surece -cogu boyle- HDD ile geliyor. O sistemdeki islemci zaten 2C/4T, ustune HDD'nin yavasligi binince ona modern ne kurarsaniz kurun, hantal kalacak. Averaj bir Intel Mac sorunu 🤷‍♂️

O makineye oncelikle guzelce bir bakim, sonra da SSD yukseltmesi yapilmasi gerek. Sonrasinda Kurtarma bolumunden orijinal macOS surumune doner, oradan da isterseniz Monterey yukseltmesi yaparsiniz. Late 2015 iMac'in icini acmak vs. ugrastirir, isin ehli birine verin.

Olur da USB bellek ihtiyaciniz olursa o elinizdeki 8GB bellek kesmez bu arada. macOS Mojave ve sonrasinda cok rahat 16GB bellege ihtiyaciniz var minimum, Monterey ve ustu icin 32 olsa daha iyi olur hatta.

macOS kurtarma bölümü duruyorsa (Windows 10'u Bootcamp ile kurdularsa duruyor olsa gerek) makine acilirken command + r basili tutarsiniz veya option basili tuttuktan sonra "macOS recovery" secersiniz, oradan Disk İzlencesi, boluntuleri silme, sonrasinda donup kurulum islemine devam etme vs. gibisinden devam eder, ancak;

Bahsi gecen iMac anladigim kadariyla 21.5 inc, late 2015, 1.6 i5, non-retina yani bizim tabirimizle "base model" bir iMac. Onlar yukseltmediginiz surece -cogu boyle- HDD ile geliyor. O sistemdeki islemci zaten 2C/4T, ustune HDD'nin yavasligi binince ona modern ne kurarsaniz kurun, hantal kalacak. Averaj bir Intel Mac sorunu 🤷‍♂️

O makineye oncelikle guzelce bir bakim, sonra da SSD yukseltmesi yapilmasi gerek. Sonrasinda kurtarma bolumunden orijinal macOS surumune doner, oradan da isterseniz Monterey yukseltmesi yaparsiniz. Late 2015 IMac'in icini acmak vs. ugrastirir, isin ehli birine verin.

Olur da USB bellek ihtiyaciniz olursa o elinizdeki 8 GB bellek kesmez bu arada. macOS Mojave ve sonrasinda cok rahat 16 GB bellege ihtiyaciniz var minimum, Monterey ve ustu icin 32 olsa daha iyi olur hatta.

SSD yükseltilmesi(256 GB) yapıldı Windows'u nasıl kurmuşlar hiçbir bilgim yok son olarak yardımınız için teşekkür ederim bu akşam uğraşacağım.

Gördüm dediğiniz cihaz iMac olarak geçiyor da hangi senenin hangi modeli olduğunu öğrenmeden körlemesine önyüklenebilir mac denemesi zaman kaybı olur.