S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Biraz sıkıntılarım var. Şöyle anlatayım: 29 yaşındayım. Bir zamanlar nişanlıydım. Evlenmemize 3–4 ay kala, en yakın arkadaşım tarafından aldatıldım. Şu an duyduğuma göre ikisi de evlenmiş. Neyse, bunları bir kenara bırakalım. Yaklaşık 4–5 adet icra dosyam var. Evlenme hazırlığı yaptığım dönemde iki bankadan yüklü miktarda kredi çektim. Ödeyemeyince mecburen icralık oldum. Şu anda bankalar tarafından e-hacizim var, ayrıca araca da el konuldu. Bir kısmı bununla kapandı ama üzerimde başka bir şey yok.

Bu durum beni iyice bunaltıyor. Faizler zaten artmış durumda; ödeyemedikçe borçlar daha da büyüyor. Çevrem yok. En yakın arkadaşım vardı, o da bahsettiğim şekilde nişanlımla birlikte oldu. Bu olaydan sonra kimseye güvenim kalmadı, bundan sonra da güveneceğimi sanmıyorum. Damat tarafı tarafından alınan eşyaları ikinci el olarak sattım ama bu da benim için bir çare olmadı. Borçlar hâlâ duruyor ve giderek katlanıyor.

Bunları anlatma sebebim şu: İnsanlar, tanımadığı birine derdini daha rahat anlatır derler ya, işte mesele tam olarak bu. Diğer bir sebep ise bana üzülmenizi ya da acımanızı istememem. Sadece bana biraz akıl vermenizi istiyorum. Bu borçları en kısa sürede nasıl kapatabilirim? Lütfen “avukata gidip konuş”, “bankayla anlaşıp indirim yapabilirsin” gibi şeyler yazmayın. Zaten elimde para olsa bu indirimlerden yararlanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani böyle bir duruma düşeceğim ve kendime nerede hata yaptım da böyle bir musibet başıma geldi diye sormayacağım :unsure:

Ya insan tanıma konusunda çok yetersizsin ya da başka bir fırıldak var. Anladığım kadarıyla tüm bu borcu evlenme adı altında yaptın malum olay olunca da giden gitti kalan borçlar oldu. Senin yerinde olsam bu mevzuyu bir avukat eşiğinde savcıyla konuşurum ondan akıl alırım. Ne yapılabilir? Büyük bir mağduriyet var ortada.

Onlar seni kullandı belki de şu an akıllarında bile değilsin yiyip içip eğleniyorlar sen de enayi gibi borçlarını ödüyorsun bu duruma düşmektense gider hayatı onlara zindan ederdim çünkü onlar yüzünden bu haldesin. Savcılıktan iş çıkmazsa son çare var ama buraya yazmak doğru olmaz.

Geçmiş olsun kardeşim. Eğer çalışıyorsan ve bir gelirin varsa ufak ufak ödeyeceksin başka bir ihtimal yok sanırım. Ama senin gibi milyonlar var onu da unutma. Bu ülkede yaşamak zor. Reddit'te r/hukuk ve r/yatirim sublarında bu işlere hakim kişiler olabilir istersen bir bak.

Allah yardımcın olsun. Bir şekilde bir yerden başlamak lazım. Herkes borç içinde yaşıyor hayat karşına güzellikler çıkaracaktır

Yani böyle bir duruma düşeceğim ve kendime nerede hata yaptım da böyle bir musibet başıma geldi diye sormayacağım :unsure:

Ya insan tanıma konusunda çok yetersizsin ya da başka bir fırıldak var. Anladığım kadarıyla tüm bu borcu evlenme adı altında yaptın malum olay olunca da giden gitti kalan borçlar oldu. Senin yerinde olsam bu mevzuyu bir avukat eşiğinde savcıyla konuşurum ondan akıl alırım. Ne yapılabilir? Büyük bir mağduriyet var ortada.

Onlar seni kullandı belki de şu an akıllarında bile değilsin yiyip içip eğleniyorlar sen de enayi gibi borçlarını ödüyorsun bu duruma düşmektense gider hayatı onlara zindan ederdim çünkü onlar yüzünden bu haldesin. Savcılıktan iş çıkmazsa son çare var ama buraya yazmak doğru olmaz.

Böyle yönlendirmek doğru değil. Zaten zor bir süreç geçiriyor, hata yapmasına fikir sunuyorsunuz.

Hatalarınla yüzleşmen gerek. Borç içinde evlilik olmaz, bu hatayı yapmaman daha iyi olurdu. Güven konusunda ailen ve kardeşlerin dahil, kimseye tam anlamıyla güvenmemen gerek. Kendinle baş başasın, uzun süreç olacak, atlatırsın. Daha fazla hata yapma, meslek öğren hayatı akışına bırak. Kimseye güvenme bu devirde kimse iyilik yapmaz. Seni kurtaracak kişi sensin, başka kimse seni düşünmez. Hayat böyle devam ediyor. Fevri davranıp, ilegal ve saçma yollara baş vurma. Tek çözüm çalışmak ve elinden geldiğince borçlarını ödemek. Bir kapı açılır sana umudunu kaybetme. Herkes ettiğini bulur, sanma mutlu olacaklar. Değerli olduğunu ve sadece bir süreç olduğunu kabul et. Mücadele et eminim bu zamanlarda geçecek. Bundan 5 yıl önceki dertlerimizi ve sorunlarımızı hatırlamıyoruz bile.

Son düzenleme:
Maddi acidan soyle bir akil verebilirim. Eger ailen varsa aile evinde yasayip gunubirlik islere gidebilirsin. Sanirim bayansin. Çocuk bakicisi arauan yatili olarak bir suru aile var. Ara anlas ve git korkma. Ayrica kadınlarin işe girmesi aşırı kolau. Çok daha rahat iş bulabilirsin garson olmaj istersen. Yeniden baslayabilirsin. Maddi acidan verebilecegim en iyi akil bu olur. Bende sifirim ve gunubirlik is ve kendimize ait fındık bahcesini toplayarak gecimimi saglıyorum ve bunu kavga dovusle yapiyorum. Fena batiyor baba tarafina. 😅🤣

Gelelim gönül olayına bu acın taze degil anladigim kadariyla bu uzun zaman once olmus bitmis. En yakin arkadasinla seni aldatmasaydi en yakin arkadasin seni ondan ayirmak icin aklina girecekti bundan eminim %99 aranizi bozacakti. Partnerin seni onunla aldatmasaydi kiz hasetinden seni vazgecirirdi bundan sana söyleyeyim bunu. Bu hep boyledir iliskiyi bozanlar hep en yakin arkadasi oluyor genelde kizlarin. Istesekte istemesekte bu boyledir tabii ki genelleme yapmak istemem sözüm meclisten disari. Unut gitsin ve bu olayin insanlara guvenini kirmasin herkes bir degil. Onlarca ailesi olan var yuva kuran var onlara haksizlik olur. Bende bir ara senin gibi kimseye guvenmiyordum guvenim fena kirilmisti nedenini sorma 🫢 xd.

Hayat gelip gecici dalgana bak. Ben şu an icin koyden kacmanin derdindeyim ve domates ekip satmayi planliyorum sera yapip. Yakin zamanda sehri merkezine gidip domates tohumlarina bakacagim. Yine mücadele etmeye calisiyorum. Bir yandanda kronik rahatsizliklarla ve akli dengesi bozuk babamla yasiyorum. Ya ben ne yapayim? Kimsenin hayati mukemmel degil. Inan herkesin bir derdi var. Herkes dert yaniyor herkes maddi sıkıntı icerisinde. Bu konuya maddi acidan bir konu acmak isterken denk geldim. Mercedss E180'ni var komsunun o bile mutlu degil bana dert yanio. Her şey maddiyatta degil ayni zamanda. Neyse...

Şu an ne durumdasin var mi hedefleriniz? Pes mi ettiniz?

Son düzenleme: