Mafia 2 Classic Visual Runtime hatası

Jynaris

Uzman
Oyunu açarken ilk introdan sonra yükleniyor kısmında oyun kilitleniyor ve ekteki hatayı verip çöküyor.

Process Monitor ile rapor oluşturmaya çalıştım ancak çıktıları göstermedi program. Olay Görüntüleyicisi'nin çıktısını yazacağım.

Hatalı uygulama adı: mafia2.exe, sürüm: 1.0.0.1, zaman damgası: 0x4d2745ba
Hatalı modül adı: mafia2.exe, sürüm: 1.0.0.1, zaman damgası: 0x4d2745ba
Özel durum kodu: 0x40000015
Hata uzaklığı: 0x00225773
Hatalı işlem kimliği: 0x7EB4
Hatalı uygulama başlangıç zamanı: 0x1DC7AEDD1D354B9
Faulting uygulama yolu: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Mafia II\pc\mafia2.exe
Faulting modül yolu: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Mafia II\pc\mafia2.exe
Report Kimliği: 077199B1-5AC9-44F7-990e-a2eed2befa75
Faulting paketi tam adı:
Faulting paket göreli uygulama kimliği:

Visual C++ tüm paketler ve DirectX yüklü.

Yaşadığım sorunun konusunu görünce biraz duygulanasım geldi.
  1. Steam → steamapps → common → Mafia II → 3rd klasörüne gidin, PhysX_9.10.0513_SystemSoftware.msi dosyasını çalıştırın. Yüklüyse Repair seçeneğini kullanın, değilse kurun.
  2. Mafia2.exe dosyasına sağ tıklayın → Özellikler → Uyumluluk sekmesine girin.
    Windows 7 uyumluluk modunu ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğini aktif edin.
  3. Steam üzerinden oyunun dosya bütünlüğünü doğrulayın. Açılırsa ayarlardan "APEX PhysX" seçeneğini kapatın.
  4. %AppData%\Local\2K Games\Mafia II\Saves\ klasöründeki videoconfig.cfg dosyasını silin ve oyuna tekrar girmeyi deneyin.

Hepsini denedim. Durum aynı hocam.

Recep abi bu işe el atarsa sorunun çözüleceğini düşünüyorum. @Recep Baltaş

Hepsini denedim. Durum aynı hocam.

Recep abi bu işe el atarsa sorunun çözüleceğini düşünüyorum. @Recep Baltaş
Hocam bi' de "NVIDIA PhysX Legacy System Software" kurmayı deneyin. Şimdiki sürücülerden silinmiş eski sürücüler bunlar. Mafia II'de eski olduğu için olabilir. Bir de "Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable" ve "2008 Redistributable" paketlerini silip bir daha kurmayı deneyin, yoksa eksik demektir zaten.

Hocam dediklerinizin hepsini denemiştim zaten. Hatta Mafia 2'nin oyun klasöründe PhysX setup dosyası bulmuştum bendekini silip onu yüklemeyi bile denedim. Daha derin bir sorun bu. Ektekide yüklü olanlar, eksik yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…