Çözüm Mafia II (Classic) Grafik Bozulma Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1247

Üstün
Açılış Hamlesi
Mafia 2 (Classic) oyununda videodaki görsel bozulmaları yaşıyordum. Görsel bozulmalar artıyor ve oyun kendini 1-2 kere aşağı alıp çöküyordu. İlk olarak PCGW sayfasındaki çözümlere baktım. Bu sorun ile ilgili bir şey yazmıyordu. Nvidia Physx ayarını kapatmayı ve oyunu 100 FPS altına sınırlamayı denedim. Ama maalesef çözüm sağlamadı.

Sorunun çözümünü ise videonun da kaynağı olan aşağıdaki Reddit sayfasında buldum. Eski oyunlar, güncel sistemlerde dengesiz bellek tüketiminden dolayı 32-Bit sınırını aşıp saçmalayabiliyor. Bu tarz eski oyunlarda 4GB Patch gibi araçlar ile çökmeleri azaltabiliyorsunuz. Bu oyunun görsel sorununu da bu araç çözüyor.

Çözüm:

Bağlantıdan 4GB Patch uygulamasını indirin.

İndirdiğiniz dosyayı NanaZip, 7-ZIP veya WinRAR uygulamalarından biriyle ZIP içerisinden çıkarın. Windows 11 için NanaZip öneririm.

Dosyayı çıkardıktan sonra 4GB Patch.exe sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın.

Uygulama dosya konumu seçeceğiniz bir arayüz açacak. Mafia 2 klasörü yoluna gidelim. Steam'dan oyunu oynuyorsanız aşağıdaki adresi kopyalayıp, klasörün adres kutucuğuna yazabilirsiniz. Farklı bir diske yüklediyseniz Mafia II ve sonrasında pc klasöründeki Mafia2.exe eklemeniz gerekiyor.

Kod:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Mafia II\pc

Sonrasında patch uygulandığına dair bir bildirim gelecek. Ok diyerek arayüzü kapatın.

Artık oyuna girince Phsyx ayarı da açık herhangi bir görsel bozulma yaşamayacaksınız.

Ayrıca PCGW sayfasında belirttiği gibi oyunun FPS'ini 100 altına sabitleyin. Bu sorunla alakası yok. Ama oyun bazı bölümlerde donma veya görev ilerleme sorunu yaşayabiliyormuş. FPS sabitlemek bunu çözüyor.

Ben Nvidia uygulamasından 95 FPS sabitledim. Sabitlemek için RTSS uygulamasını da kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Mafia II (Classic) Grafik Bozulma Sorunu Çözümü​

Adım 1: 4GB Patch İndirin
- Aşağıdaki bağlantıdan 4GB Patch aracını indirin.
- 4GB Patch İndir

Adım 2: Dosyayı Açın
  • İndirdiğiniz 4gb_patch.zip dosyasını sağ tıklayarak açın (NanaZip veya başka bir arşiv yönetimi aracı kullanabilirsiniz).
  • İçindeki 4gb_patch klasörünü bilgisayarınıza ayıklayın.

Adım 3: Uygulamayı Yönetici Olarak Çalıştırın
- 4gb_patch.exe dosyasına sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

Adım 4: Oyunu Seçin
  • Açılan pencerede mafia2.exe dosyasını bulmak için “Select Executable” butonuna tıklayın.
  • Oyunun kurulu olduğu dizine gidin:
- C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Mafia II\pc
- mafia2.exe dosyasını seçin ve "Aç" butonuna tıklayın.

Adım 5: Yamanın Uygulandığını Kontrol Edin
- "Executable successfully patched!" mesajını gördüğünüzde, tamam butonuna tıklayın.

Adım 6: FPS Sınırını Ayarlayın (Opsiyonel)
  • Nvidia Control Panel veya başka bir grafik kontrol paneli açın, mafia2.exe'yi bulun.
  • Maksimum kare hızını 60 FPS ya da mevcut düzeye (örneğin 95 FPS) ayarlayın.

Adım 7: Oyunu Başlatın
- Oyun dosyasını çalıştırarak oyuna başlayın ve sorunların giderilip giderilmediğini kontrol edin.

Not:
Yukarıdaki işlemler sonrasında görsel bozulmaların düzelmesi beklenmektedir. Eğer sorun devam ederse, sürücü güncellemelerinizi kontrol edin ve gerekli güncellemeleri yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…