Selam arkadaşlar,

Uygun fiyatlı projeksiyon cihazlarını araştırıyorum ve Magcubic HY310 ile HY320 modelleri arasında kaldım.
Kendi yaptığım araştırmalar sonucu bazı teknik verileri ve kullanıcı deneyimlerini derledim. Bu fiyat bandında bu cihazlar alınır mı? Sadece abim için düşünüyorum. Amacı rahat bir şekilde yatak odasında maçını izlemek ve filmini izlemektir. Tabii ki telefon ya da tablet, bilgisayar aktarımı haricinde yansıtma için ayrıca metrikler var mı değerlendirilmesi gereken bilmiyorum, sizin düşünceleriniz nedir?

Özellikle HY320'deki yırtılma (tearing) sorunları ve lümen değerleri kafamı karıştırıyor.

İşte bulduğum detaylar:
--------------------------------------------------------------------------------
Teknik Özelliklerin Karşılaştırılması
  • Çözünürlük ve Panel: Her iki cihaz da yerleşik 1080p LCD panel kullanıyor.
  • Donanım: İkisinde de Android 11, Allwinner H713 işlemci, 1GB RAM ve 8 GB depolama bulunuyor.
  • Atım Oranı (Throw Ratio): HY310, 0.8 atım oranına sahip, bu da daha kısa mesafeden büyük görüntü demek.
  • Ses Performansı: HY310, 5W hoparlörü ile HY320'nin 3W hoparlöründen daha iyi ses sunuyor.
  • Güç Verimliliği: HY310 (47W), HY320'den (65W) daha az enerji harcıyor.
--------------------------------------------------------------------------------
Görüntü Kalitesi ve Lümen Tartışması
  • Parlaklık: Kağıt üzerindeki veriler farklı görünse de, incelemeler her iki cihazın da gerçekte yaklaşık 200 ANSI lümen olduğunu gösteriyor. Yani çok yüksek parlaklık beklentiniz olmasın, karanlık ortam şart.
  • Renk ve Kontrast: HY310, %51 renk gamı ile daha iyi renk sunarken; HY320, 3000 kontrast oranı ile (HY310'un 1100 değerine göre) çok daha derin siyahlar vadediyor.
  • Işık Dengesi (Uniformity): HY310, %51 oranla ekranın her yerine daha dengeli ışık veriyor (HY320'de bu %43).
Magcubic HY310 Avantajları:
  • Video oynatımı daha akıcıdır; HY320'deki gibi ekran yırtılmaları yaşanmaz.
  • Fan sesi daha düşüktür, müzik çalarken fark edilmez.
  • Bluetooth uzaktan kumanda ile gelir.
  • Input lag (176ms) daha düşüktür (yine de sadece basit oyunlar için uygundur).
Magcubic HY320 Dezavantajları:
  • En büyük sorun: Ekran yırtılması (tearing issue) yaşanması.
  • 3W hoparlör ve daha yüksek fan sesi.
  • Input lag (240ms) oldukça yüksektir.
Araştırmalarım sonucunda HY310, kusursuz olmasa da çoğu alanda (akıcılık, ses, fan gürültüsü) HY320'den daha iyi bir performans sergiliyor gibi görünüyor.

Ancak her iki cihazda da şu eksikler ortak:
  • Resmi Netflix desteği yok (sadece mobil sürüm ve Mouse ile kullanım mümkün).
  • Köşelerde netleme (focus) sorunları yaşanabiliyor.
  • Dahili batarya veya aktif 3D desteği bulunmuyor.
Sizce bu bütçede bu cihazlar hala mantıklı mı? Sadece maç ve film için tercih edilir mi?

Fiyatı az daha yukarı çeksek çözünürlülük ve lümen anlamında 1080p ve üstü için neleri değerlendirmek gerekir?

Özellikle HY320'nin yüksek kontrastı mı yoksa HY310'un sorunsuz video oynatımı mı tercih edilmeli?

Kullananlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör: