Mahallede tek binada FTTH fiber olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan günes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 423
  • Etiketler Etiketler
    fiber ftth

günes

Çalışkan
İyi günleriniz olsun. Yeni taşındığım mahallede sadece bir apartmanda FTTH Fiber var. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Yani yanlış biliyorsam lütfen düzeltin ama FTTH fiber döşenmesi için mahallenin en az yarısının FTTH talebinde bulunması gerekmiyor mu? Yani sadece bir binada FTTH olması tuhafıma gitti.

Yeni bir bina yapıldıysa başta sadece o binaya verilebilir diye biliyorum.

Yeni bir bina yapıldıysa başta sadece o binaya verilebilir diye biliyorum.

Şöyle bir şey duymuştum. FTTH eski alt yapılara göre daha ucuz olduğu için hiç alt yapısı olmayan binalara direk FTTH getiriyorlarmış. Doğru mu bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir şey duymuştum. FTTH eski alt yapılara göre daha ucuz olduğu için hiç alt yapısı olmayan binalara direk FTTH getiriyorlarmış. Doğru mu bu?
Bilgim yok maalesef.

Aklınızda bulunan tüm bilgileri silin gitsin. Kimi kaynak aldıysanız bir daha okumamanızı öneririm. Koca mahallede veya sokak içerisinde tek bir yapıda FTTH olabilir. Bu gayet normaldir. Sorun yok. Talepten ziyade projelendirme kısmına bakmak lazım.
FTTH eski alt yapılara göre daha ucuz olduğu için hiç alt yapısı olmayan binalara direk FTTH getiriyorlarmış. Doğru mu bu?
Eger bölge için önceden projelendirme gözükmüyorsa %80 olasılıkla FTTH çekiliyor.

Teşekkür ederim hocam.

Evet mesela bizim apartmanda sadece Türksat altyapısı var, iki yanımızdaki apartmanda Türksat + Superonline + Türk Telekom + Vodafone altyapısı mevcut .

Evet mesela bizim apartmanda sadece Türksat altyapısı var, iki yanımızdaki apartmanda Türksat + Superonline + Türk Telekom + Vodafone altyapısı mevcut .
BTK'nın buna düzenleme getirmesi gerekli. Bir binada 2'den fazla firmaya ait altyapı olmamalı. Yatırım yapmak isteyen 3. firma, varsa ADSL kullanan yapılara yönlendirilmeli. Yoksa bölgedeki en düşük hızlı hizmet alan yapıya sevk edilmeli.

Tabii sorsan en kaliteli firmalar bunlar. Yatırım adına mantık kullanmaya gelince sınıfta kalıyorlar

Ev ya da bina sahibi kendisi de özel olarak çektirmiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…