İyi günleriniz olsun. Yeni taşındığım mahallede sadece bir apartmanda FTTH Fiber var. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Yani yanlış biliyorsam lütfen düzeltin ama FTTH fiber döşenmesi için mahallenin en az yarısının FTTH talebinde bulunması gerekmiyor mu? Yani sadece bir binada FTTH olması tuhafıma gitti.
Detaylar
Kim cevapladı?Yeni bir bina yapıldıysa başta sadece o binaya verilebilir diye biliyorum.İyi günleriniz olsun. Yeni taşındığım mahallede sadece bir apartmanda FTTH Fiber var. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Yani yanlış biliyorsam lütfen düzeltin ama FTTH fiber döşenmesi için mahallenin en az yarısının FTTH talebinde bulunması gerekmiyor mu? Yani sadece bir binada FTTH olması tuhafıma gitti.
Yeni bir bina yapıldıysa başta sadece o binaya verilebilir diye biliyorum.
Şöyle bir şey duymuştum. FTTH eski alt yapılara göre daha ucuz olduğu için hiç alt yapısı olmayan binalara direk FTTH getiriyorlarmış. Doğru mu bu?
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgim yok maalesef.Şöyle bir şey duymuştum. FTTH eski alt yapılara göre daha ucuz olduğu için hiç alt yapısı olmayan binalara direk FTTH getiriyorlarmış. Doğru mu bu?
Aklınızda bulunan tüm bilgileri silin gitsin. Kimi kaynak aldıysanız bir daha okumamanızı öneririm. Koca mahallede veya sokak içerisinde tek bir yapıda FTTH olabilir. Bu gayet normaldir. Sorun yok. Talepten ziyade projelendirme kısmına bakmak lazım.
Eger bölge için önceden projelendirme gözükmüyorsa %80 olasılıkla FTTH çekiliyor.FTTH eski alt yapılara göre daha ucuz olduğu için hiç alt yapısı olmayan binalara direk FTTH getiriyorlarmış. Doğru mu bu?
Aklınızda bulunan tüm bilgileri silin gitsin. Kimi kaynak aldıysanız bir daha okumamanızı öneririm. Koca mahallede veya sokak içerisinde tek bir yapıda FTTH olabilir. Bu gayet normaldir. Sorun yok. Talepten ziyade projelendirme kısmına bakmak lazım.
Eger bölge için önceden projelendirme gözükmüyorsa %80 olasılıkla FTTH çekiliyor.
Teşekkür ederim hocam.
Surface Area
Üstün
- Makaleler
- 2
Eger bölge için önceden projelendirme gözükmüyorsa %80 olasılıkla FTTH çekiliyor.
Evet mesela bizim apartmanda sadece Türksat altyapısı var, iki yanımızdaki apartmanda Türksat + Superonline + Türk Telekom + Vodafone altyapısı mevcut
BTK'nın buna düzenleme getirmesi gerekli. Bir binada 2'den fazla firmaya ait altyapı olmamalı. Yatırım yapmak isteyen 3. firma, varsa ADSL kullanan yapılara yönlendirilmeli. Yoksa bölgedeki en düşük hızlı hizmet alan yapıya sevk edilmeli.Evet mesela bizim apartmanda sadece Türksat altyapısı var, iki yanımızdaki apartmanda Türksat + Superonline + Türk Telekom + Vodafone altyapısı mevcut.
Tabii sorsan en kaliteli firmalar bunlar. Yatırım adına mantık kullanmaya gelince sınıfta kalıyorlar