Yer
Bursa
Selam abilerim, ablalarım, kardeşlerim;

6 senedir bilfiil klimacılık ve iklimlendirme üzerine çalışıyorum. Bursa'da, Marmara bölgesinin birincisi olan Mitsubishi Klima'da genel müdür yardımcılığı yapıyorum.

Konuyla ilgili tüm sorularınıza memnuniyetle cevap verebilirim. Yaz gelmeden önce desteğim olursa ne mutlu bana.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi model mitsubishi klima önerirsiniz hocam? bütçe 30-40k aralığında. Daha doğrusu Mitsubishi klima alınır mı, sizin fikirleriniz bizim için kıymetlidir.

Hangi model mitsubishi klima önerirsiniz hocam? bütçe 30-40k aralığında. Daha doğrusu Mitsubishi klima alınır mı sizin fikirleriniz bizim için kıymetlidir.
Öncelikle merhaba hocam. Mitsubishi 2 gruba ayrılıyor electric ve heavy industries olarak. Bunların isimleri benzer olsa da üretim kalitesi ve parça kalitesi bambaşka. Electric olan daha kalitelidir ama fiyatları biraz daha uçuktur. Türkiye’ye 3 farklı elden ithalatı yapılıyor ve yerel bayileri bazen parça bulmakta zorlanıyorlar. Heavy industries olan Form gruba bağlı olarak geliyor şu anda İklimsa’dan ayrıldı. Onlarda yedek parça gibi bir sorun olmuyor genelde en geç 1 hafta termin tarihi ile parça servisin eline ulaşıyor.

Daikin Toshiba gibi bu markalar bu markaların karşısında duran markalardır. Fakat markalar özeinde bir çok model buluyor dolayısı ile modeli modeline göre kıyaslamak gerekmektedir. Ve özellikle Daikin markasının Türkiye üretimi klimaları da mevcut dolayısı ile biraz daha seçenekler fazla.

Kısaca Mitsubishi klima alınır. Verdiğiniz fiyat bandında Heavy grubundan Plus modeli tercih edilir. Bu sene yeni getirdikleri bir model Avrupa pazarında tutmuş olan bir modeldir. Plastik kalitesi biraz adi gibi gelsede içinde bulundurduğu sararma önleyici bir malzeme oluyor verdikleri konferansta bunu açıkladılar fakat net bir şey söylemem elementin adı ile ilgili.

12.000 BTU'ya denk gelir bu model için 7/24 çalışsa bile aşağı yukarı yakacağı elektrik bulunduğu konuma, odanın yalıtımına, dış ünite iç ünite arası uzaklığa ve dış ünitesinin cephe konumuna göre aşağı yukarı 250 - 500 TL arası bir elektrik sarfiyatı olur. Bilginiz olsun.​

Odanın havasını temizleyerek hava kalitesini arttırdığını iddia eden zımbırtılar tercih edilir mi?
Odanın havasının temizlenmesi için karbon filtre gibi bir çok detay bulunur. Klima dediğimiz aletin içinde en nihayetinde bir serpantinden geçen gaz ile işlem görür. Yani hava temizlemek için kullanılmaz. Kullanılan modeller mevcuttur elbette. Örneğin Daikin Ururu Sarara adlı modelidir. Fakat fiyatı oldukça uçuktur. Bir çok marka yok hava temizliyoruz, yok işte ulta viyole falan fiya saçma sapan özellikler bulunduruyor. Elbette bunun için birkaç filtreleme yapıyor fakat tüm hava kanalını kablamadığı için bu mümkün değildir. Satış politikasından başka bir işe yaramıyor.

Mersin gibi bir yerde gerekirse uzun süre kullanılacak bir model önerebilir misiniz? 24 saat çalıştırmam ben aslında ama yapanlar var, buralarda çok klima bozuluyor.

Klima temizliği hangi sıklıkta ve nasıl yapılmalı/yaptırılmalı?

Klima temizliği genel olarak üfleme kalitesinde düşüş soğutmada yetersizlik ve koku olması durumunda müdahale edilmesi gerekir bunun için klimacıdan yardım almanızı tavsiye ederim illa kendim yapacağım dersen klima solventi satılıyor bir de bahçe sulama pompalarından 2 adet alıp birine su koyup birine de yarısına kadar solvent koyup su ile karışım yapmanız gerekiyor daha sonrasında temizliğini yapabilirsiniz. Solvent yakıcıdır deriye zarar veriri bilginize.

Mersin gibi bir yerde gerekirse uzun süre kullanılacak bir model önerebilir misiniz? 24 saat çalıştırmam ben aslında ama yapanlar var, buralarda çok klima bozuluyor.

Hemen hemen tüm Çin model klimaların üreticileri aynıdır. Sadece bazı markaların üreticleri farklıdır üstte verdiğim bir cevapta detaylı anlattım. Tekrara düşmek istemem. Bence önemli olan yetkili servis noktasıdır. Mersindeki yetkili servis kim ise veya hangi markaların yetkili servisleri var ise onları değerlendirmek daha doğru. Örneğin Daikin veya Mitsubishi marka bir markanın klima montaj servisi vakumsuz montaj sağlıyor ise Vestel markasının montaj servisi vakumlu takıyorsa, Vestel marka daha uzun ömürlü ve sağlıklı çalışacaktır. Hatta uzun vadede daha sessiz olacaktır.

Son düzenleme:
Selam abilerim, ablalarım, kardeşlerim;

6 senedir bilfiil klimacılık ve iklimlendirme üzerine çalışıyorum. Bursa'da, Marmara bölgesinin birincisi olan Mitsubishi Klima'da genel müdür yardımcılığı yapıyorum.

Konuyla ilgili tüm sorularınıza memnuniyetle cevap verebilirim. Yaz gelmeden önce desteğim olursa ne mutlu bana.

İyi sosyaller.

Şu anda klima taktırma fiyatı minimum nedir ve Arçelik Vestel arasında hangi markayı önerirsiniz.

Vestel bize klima taktırtmak için çıkarma ücreti 1.5bin. Takma ücretide 2bin istedi. Tabii yeni alacaksanız bedavaya takarlar.
Samsung benden eski klimayı sökmek için 2500 TL işçilik istedi. Mahalledeki klimacıyı aradım telefon ile aç kapıyı ordayım zaten 30dkya söker giderim 700 lira ver yeter dedi. Telefon konuşması dahil işlem 35 dakika sürdü.