The_Turk

Başarılı
Merhabalar. Birkaç gün önce tarafıma X'ten bir e–posta geldi. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin bilmem ne sayılı kararı doğrultusunda hesap Türkiye'den erişime engelleneceği yazıyordu. Birkaç gün sonra dedikleri aynen oldu. Hesabımı sadece ben, VPN kullananlar veya Türkiye dışında yaşayanlar görebiliyorlar. Türkiye'den VPN kullanmadan kesinlikle görüntülenemiyor hesap. Sorularım:

1) Hesabın 12 bine yakın gönderisi ve 200'den fazla takipçisi var. Kurtarmak için bir şey yapılabilir mi?
2) Yeni hesap açmayı düşünüyorum. Eski hesaptaki gönderileri, takipçileri ve takip edilenleri yeni hesaba aktarmanın bir yolu var mı?

Hesap eskiden gönderi başına yaklaşık 150–200 kişi aralığında görüntüleme alıyordu. Bu sayı şu anda 3–4 kişi aralığına düşmüş durumda. Beğeniler ve yorumlar da çok azaldı. Bu durumda seçenekler nelerdir ve neler yapılabilir? Teşekkürler.

Durduk yere engellenmemiştir. Eğer ki ciddi suç ihlali yaptıysanız reddedseniz de sonuç değişmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsminizi değiştirmeniz gerek. Distaste, Solcu Gazete sayfalar bu şekilde mahkeme kararı uygulamaya konmadan korunabiliyorlar. Erişim engeli aldıktan sonra yapılacak pek bir şey yok.

Eğer ki ciddi suç ihlali yaptıysanız. (...)
Hükümeti eleştirmenin ciddi bir suç sayıldığını bilmiyordum.

Son düzenleme:
İktidarı rahatsız etmişsin herhalde o yüzden Ankara'dan cezalandırırılmışsın.

Sorularının cevabı ise hayır. İyi tarafından bakarsan içeri atmamışlar ve erişim engeli atmışlar. Yeni hesaptan devam etme dışında bir şansın da yok.
Yeni hesaptan devam etme dışında şans olmamasına üzüldüm. Eski hesaptaki verileri yeni hesaba aktarmak mümkün mü acaba?

Durduk yere engellenmemiştir. Eğer ki ciddi suç ihlali yaptıysanız reddedseniz de sonuç değişmez.
Ciddi suçlarda X askıya alıyor zaten. Bu, Türkiye'den erişim engellemesi. Türkiye dışındakiler hesabı ve gönderileri görebiliyorlar. Çok farklı bir durum yani.