Makine Mühendisi için DGS mi AYT mi daha kolay olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkay0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 103
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    ayt dgs tyt
Sayısalınız yoksa makine mühendisliği tavsiye etmem. Şu an 3. Sınıfım ve sanırsam 3 senedir sayı görmedim(!) fakat tüm dersler sayısal.

Hocam profilde Bursa yazıyor. Uludağ'da mısınız?

Eğlenceli tarafı o zaten. Kafayı yedirtiyor bazen ama olsun.
Eğlenceli değil hocam.. Ben matematiği sayılarla uğraşarak sevdim. Sözelim kötüydü sayısal geçtim. Şimdi de harflerle işlem yapıyorum. Bir de çıkarım yaptırmalı soru olursa... Bir şekilde 3 senedir dayanıyorum fakat bu dönem tüm derslerden büte gireceğim gibi

Sayısalınız yoksa makine mühendisliği tavsiye etmem. Şu an 3. Sınıfım ve sanırsam 3 senedir sayı görmedim(!) fakat tüm dersler sayısal.

@BLSP'nin yazısını okuduktan sonra temelden sayısal başlayasıp, AYT odaklanma isteği geldi. Gerçekten şu güne kadar okulda matematik derslerini kaale almamamın çok büyük bir hata olduğunu anlıyorum. Bakalım 1 yılda sıfırdan neler yapabileceğim.​

1 yıl 1 yıldır neden olmasın? Yeterince çalışmak önemli olan.

Bol bol soru çöz hocam kolay kaynaklardan başla zora doğru git. Ama sürekli soru çöz.
Eğlenceli tarafı o zaten. Kafayı yedirtiyor bazen ama olsun.
Kendi adına konuş

Haftaya dediğiniz gibi temelden başlamayı düşünüyorum. Youtube kanalı ismi önerir misiniz? Bir de başka önereceğiniz kitap yoksa, dediğiniz çok temel kitabı alarak başlayacağım

1 yıldan daha uzun bir süre var. Çalışmaya başlamalısın.

İfadeler: 725
@Berkay0 matematiği anlayabilir seviyeye gelirseniz işe yarayabilir çünkü lisedeki matematik ile alakası yok. Matematiği anlayabilseniz yetebilir bence. İsterseniz birkaç örnek sayfa atabilirim kitabımdan. Gözünüzü korkutabilir ama en azından lise ile üniversitedeki matematik farkını görmüş olursunuz.

Ve sanırım 3. Sınıf?

Hocam iyi diyorsunuz ama ben lisede olan matematiği dahi çalışmayan biriydim. Şu anda zaten matematik görmüyorum, 11. sınıfım. Sözelim çok kötüydü ama kitap okuyarak, kendi kendime bir şeyler yaparak çok mükemmel oldum. Sayısalı da yapabileceğime inandım şu an. Temelden sayısal başlayacağım gibi gözüküyor.

@Berkay0 umarım başarabilirsiniz hocam. Sözeliniz şu an iyiyse neden sözel bir bölüm gitmiyorsunuz anlamadım ama bol şans dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…