Sayısalınız yoksa makine mühendisliği tavsiye etmem. Şu an 3. Sınıfım ve sanırsam 3 senedir sayı görmedim(!) fakat tüm dersler sayısal.

Sayısal temelin yoksa 2. sınıfa bile geçemezsin kazansan bile. Makine mühendisliği okuyan biri olarak söylüyorum. O yüzden DGS falan boşverip sayısal çalış. Boşver kimin ne dediğini, bir de DGS ile mi uğraşacaksın?
Hocam profilde Bursa yazıyor. Uludağ'da mısınız?

Eğlenceli tarafı o zaten. Kafayı yedirtiyor bazen ama olsun.
Eğlenceli değil hocam.. Ben matematiği sayılarla uğraşarak sevdim. Sözelim kötüydü sayısal geçtim. Şimdi de harflerle işlem yapıyorum. Bir de çıkarım yaptırmalı soru olursa... Bir şekilde 3 senedir dayanıyorum fakat bu dönem tüm derslerden büte gireceğim gibi 😅

Sayısalınız yoksa makine mühendisliği tavsiye etmem. Şu an 3. Sınıfım ve sanırsam 3 senedir sayı görmedim(!) fakat tüm dersler sayısal.

@BLSP'nin yazısını okuduktan sonra temelden sayısal başlayasıp, AYT odaklanma isteği geldi. Gerçekten şu güne kadar okulda matematik derslerini kaale almamamın çok büyük bir hata olduğunu anlıyorum. Bakalım 1 yılda sıfırdan neler yapabileceğim.​

Neredeyse 1 yıl sürem kaldı. Temelden sayısala başlayıp başaramamaktan korkuyorum. O yüzden 2 yıllık üniversite sırasında sayısala çalışıp DGS girmeyi düşünmüştüm. Eğer "1 yılda temelden başlayıp AYT'yi yaparsın" diyorsanız temelden sayısal için nasıl başlamalıyım, önerileriniz var mıdır?
1 yıl 1 yıldır neden olmasın? Yeterince çalışmak önemli olan.

Bol bol soru çöz hocam kolay kaynaklardan başla zora doğru git. Ama sürekli soru çöz.
Eğlenceli tarafı o zaten. Kafayı yedirtiyor bazen ama olsun.
Kendi adına konuş 😂
👍

1 yıllık bir sürede gerçekten çok yol kat edersin inanabilirsin bana. Emin ol şu dünyada matematiği benim kadar geç anlayan birisi yoktur. Üniversite sınavı zamanlarımda çözmediğim işlem yeteneği odaklı kitap kalmamıştı. En son Kafa Dengi yayınlarının Hiç Matematik isimli gerçekten çok temel bir kitabını çözmüştüm ardından 345 yayınlarının kitabını çözmüştüm buna ek olarak Cebir, Problemler, Temel Kavramlar için Youtube üzerinden Yektuğ Mat kanalının setini kullanmıştım öyle halletmiştim matematiği. DGS direkt olarak bir çözüm yolu olmasın senin için ben 2.5 ayda temel matematiği halletmiştim sen kalan 9-10 aylık kısımda AYT matematiğini çok rahat bir şekilde halledersin ha zorlanmayacak mısın zorlanacaksın çünkü seninde benim gibi temelin yok ama halledilmeyecek bir şey mi ? Değil. Matematiğin asıl noktası istikrarlı bir şekilde çalışmak, soruları çözmek için çözmemek ve düzenli tekrar yapmak. Ve bu arada Youtube üzerindeki tek amacı kitap satmak olan sözde hocaların sözlerine kanıpta bütün paranı soru bankalarına harcama 345 hadi en baba Orijinal gibi bir kitap fazlasıyla işini görür geri kalanını denemelerle, çıkmış sorularla götürmeni tavsiye ederim.
Haftaya dediğiniz gibi temelden başlamayı düşünüyorum. Youtube kanalı ismi önerir misiniz? Bir de başka önereceğiniz kitap yoksa, dediğiniz çok temel kitabı alarak başlayacağım

1 yılım kaldığı için sayısal temeli bile olmayan biri olarak başlamaktan korkuyordum. Bu kısa sürede temelden başlayıp AYT'yi yapabilecek düzeye gelmem için nasıl çalışmam gerek, önerileriniz var mı?
1 yıldan daha uzun bir süre var. Çalışmaya başlamalısın.

@Berkay0 matematiği anlayabilir seviyeye gelirseniz işe yarayabilir çünkü lisedeki matematik ile alakası yok. Matematiği anlayabilseniz yetebilir bence. İsterseniz birkaç örnek sayfa atabilirim kitabımdan. Gözünüzü korkutabilir ama en azından lise ile üniversitedeki matematik farkını görmüş olursunuz.

Ve sanırım 3. Sınıf?

@Berkay0 matematiği anlayabilir seviyeye gelirseniz işe yarayabilir çünkü lisedeki matematik ile alakası yok. Matematiği anlayabilseniz yetebilir bence. İsterseniz birkaç örnek sayfa atabilirim kitabımdan. Gözünüzü korkutabilir ama en azından lise ile üniversitedeki matematik farkını görmüş olursunuz.
Hocam iyi diyorsunuz ama ben lisede olan matematiği dahi çalışmayan biriydim. Şu anda zaten matematik görmüyorum, 11. sınıfım. Sözelim çok kötüydü ama kitap okuyarak, kendi kendime bir şeyler yaparak çok mükemmel oldum. Sayısalı da yapabileceğime inandım şu an. Temelden sayısal başlayacağım gibi gözüküyor.

@Berkay0 umarım başarabilirsiniz hocam. Sözeliniz şu an iyiyse neden sözel bir bölüm gitmiyorsunuz anlamadım ama bol şans dilerim.