Makine Mühendisi için DGS mi AYT mi daha kolay olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkay0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 103
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    ayt dgs tyt
OBP'yi kafana takma. Yeterince çalışırsan hayalinin ötesinde ki yerleri dahi kazanabilirsin. OBP büyük bir faktör değil misal olarak 90 ortalaması olan birisi vardır senden 5 net az AYT puanı yapmıştır senin OBP'n 65-70'dir seni yakalayamaz çünkü sen AYT anlamında 5 netlik ciddi bir fark atmışsın zaten. Hedeflerini düşürme, işini yap sadece işinde ders çalışmak ve sınav için emek vermek.

Hocam bu kampın 3. adımındayım ama size bir şey soracağım. Kadir Gümüş Hoca kampın başında Taktiklerle Dil Bilgisi kitabını almamızı söyledi, ben de dil bilgisi önemli diye aldım. Fakat ne zaman bu kitaba başlayacağımızı söylemedi. TYT Türkçe kampını bitirdikten sonra mı başlayacağım, aynı anda mı ?

Ayrıca kitaba özel kamp var mış.

Kamp kitapları kamp videolarıyla aynı anda ilerler hocam. Aynı anda başlayın.

Kamp kitapları kamp videolarıyla aynı anda ilerler hocam. Aynı anda başlayın.
Hocam ikisi aynı kamp değil. Normal Türkçe kampını bitirdikten sonra taktiklerle dil bilgisi kampına geçiyormuşuz, yani unutmamak için soru çözüyoruz.

Ayrıca ben daha önce yazmışmıydım hatırlamıyorum ama benim sözelim sayısalama göre daha iyidir. Çocukluktan beri makale ve kitap okurum, tarih ile iç içeyim, galiba bundan dolayı. Meslek lisesi makine öğrencisi olduğum için makine mühendisliği bölümününden devam etmeyi hedefledim. Fakat bi ihtimal sayısal sıralamam hedefimden düşük gelirse diye sözel derslerine de girmek istiyorum. Ancak daha yeni YKS sistemine baktığımda TM, TS, MF diye bir şeyin olduğunu gördüm. Sayısal bölüm isteyenler MF, Eşit Ağırlık isteyenler TM, Sözel isteyenler ise TS çözüyormuş. Benim hedefim sayısal ama ne olur ne olmaz diye sözele de çalışacağım. Yani sayısal ve sözel sıralamamdan hangisi daha iyi gelirse o alandan bölüm seçeceğim. Bu mümkün müdür? Çünkü 180 dakikada hepsini(TSMF) çözmek imkansız gibi. 3 ayrı oturum sistemi diye bir şey duydum. TM, TS, MF hepsini ayrı saatlerde giriliyormuş sanırım, doğru mu? Eğer değilse benim sayısal sıralama deneyip, eğer olmazsa garanti olan sözel bi bölüme gitme hayalim suya düştü.

Son düzenleme:
YKS : TYT, AYT ve YDT olarak ayrılan üçü de ayrı gün, saatler olarak yapılan bir sınav. Bahsettiğin TS, MF, TM gibi bölümler AYT kapsamına giriyor yani bahsettiğin ayrı ayrı saatlerde girme gibi bir durum ihtimal durumunda değil belli bir bölüm seçmen gerekiyor. AYT'ye girdiğinde sayısal-sözel ayrımı yapılmıyor elbette bütün testler var bölümüne göre çözüyorsun dilersen hepsini çöz ama bunu tavsiye etmiyorum belli bir hedef koy kendine. Önünde koca bir yıl var hedeflerini tam olarak belirlemek senin sorumluluğun ya bu olmazsa bunu yapayım dersen çok uğraşırsın, yolunu bulamazsın. Sayısal bölümü yapabilirsin gözünde çok büyütme dediğim gibi kocaman bir buçuk yıl var önünde YKS sınavını 15 kere bitirip üstüne tur attırırsın.

Hocam bilhassa ben YKS sayısalından korkmuyorum, makine mühendisliği okurken pişman olacağımdan endişe ediyorum. Daha öncesinde makine mühendisliği okuyan biriyle sohbet etmiştim ve bana "eğer makineleri sevmiyorsan bu matematik-fizik çilesini 4 yıl çekmek istemezsin" demişti. Forum sitelerinde de makine mühendisliği için aynı şeyler söyleniyor. Ben sırf meslek lisesinde makine gördüğüm ve babamın makine mesleğinin tüm dallarında çevresi olduğu, dolayısıyla hazır iş imkanımın olduğu için makine mühendisliğinden devam etmek istemiştim ama bu söylenenler benim moralimi bozdu.

Bu söylenenler sonrası kendi kişiliğime göre bölüm bakmaya karar verdim ve herkes tarafından bilinen birkaç test çözdüm. Hep sözel ve EA bölümleri çıkıyor.

Ayrıca YBS diye bir bölüm keşfettim, eğer yabancı dil öğrenilirse iş imkanı fazlaymış. Bilgisiyarla haşir neşir biriyim, YBS bölümünü önerir misiniz?

Bu arada dediğiniz gibi 1-2 hafta içinde kendimi sayısal veya EA'ya odaklayacağım.

@Qhan hocam siz makine mühendisliği 3. sınıftınız sanırım. Bu konuda tavsiyeniz nedir?

@Berkay0 Sayısal kısım önemli, makineleri seviyorsanız da ne yapacağınızı kararlaştırırsınız hemen. Ben pek sevmiyorum ve yazılımsal yerlere yöneleceğim sanırsam. Kısacası ne istediğinizi iyi seçin çünkü dersler çile. Anlamak için değil geçmek için gidersiniz sınavlara.

Hocam siz 3 yıl bu çileyi çektiniz ve sonrasında yazılıma mı geçmeye karar veriyorsunuz? Ben de sizin gibiyim, makineleri sevmiyorum. Siz ders olarak ne görüyorsunuz bilmiyorum ama meslek lisesinde ben CNC dalı olduğum için programlamayı görüyorum. Açıkcası parçanın işlenmesi için program yazmak kolay ve sevdiğim bir şey ama makinelere gelince sıkılıyorum. Ben de hiç başlamadan yazılıma yönelmeyi düşünüyorum ama Yönetim Bilişim Sistemi bölümünü EA olduğu için tercih edeceğim gibi. Sizce DEÜ YBS okusam, iş imkanı olur mu? Çünkü bildiğiniz gibi makine mühendisliği okuyup işssiz kalan yoktur, ki zaten benim fabrikalarda yakın tanıdıklarım var kalmazdım. O yüzden makine gibi işsiz kalmayacağım bir bölüm arıyorum şu an.

@Berkay0 Makinenin de kendi yazılımı var. Tasarıma yöneleceğim demeye çalıştım. Solidworks ve Python öğrenip oradan yürümeyi planlıyorum. Belki AutoCAD de çalışırım. Dersini alırken çizmesi gayet eğlenceliydi aslında. Elle çizmesi çile sadece. Stajımı yapana kadar belli olmaz diye de düşünüyorum tabii. Bir kaç dersi de sevmedim değil, sadece biraz fazla uğraştırıcılar.
Ders olarak matlab- teknik resim(AutoCAD içinde) ve ayrı olarka Python için dersler aldık biz ilk seneler. Gerisi sözel. Bu sene ısı transferi, akışkanlar mekaniği, mekanizma tekniği tarzı daha çok bölümle alakalı dersler aldık. Başarı kısmını boşverelim.

* Sözel dersler dediğim yazılım değil yani. Yoksa bir sürü lanet işlem ve formülle cebelleştik.

9. sınıfta elle teknik resim çizerdim, gerçekten işkence. AutoCAD'i 10. sınıfta görmüştüm, kullanması baya basitti ama üniversite ile farklıdır tabii. Şu an 11. sınıfta aktif olarak Soldworks görüyoruz, o da kolay. Eğer bu programların önü açıksa ben de DEU YBS düşüncesini bırakıp sayısal odaklanabilirim, kararsızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…