conquERROR
Çalışkan
Havit KB885l klavyem geldi. Sonuçta burada sizin önerdiğiniz diğer modelleri kullanamdan kıyaslamak yanlış olur ama varsayımda bulunmak gerekirse sanki direk modlanmış bir klavye satın almışım hissiyatı yaşadım (red Switch'li versiyonunu aldım). Hiçbir yerde yazmasa bile (birkaç YT videosu dışında) klavye hotswap ve genellikle mavi Switch'li klavyelerin yazım açısından güzel bir hissiyat uyandırdıklarını söyleselerde galiba kullandığım en güzel red Switch'lerden biri olabilir. 12 tane brown Switch almıştım klavyem gelmeden önce qwerasdf tuşlarına takarım diye ama şimdiden aldığıma pişman oldum gibi cidden ses yalıtımı basım hissiyatı açısından bu fiyata çok ama çok başarılır. Eğer satın alacaksınız aklınızda bulusun Havit'in sponsorlu oalrak klavyenin reklamını yaptırttığı kişilere üstünde Türkçe alfabe ve Türkçe Q klavyedeki işaret ve imgelerin baskılı olmadığı versiyonunu göndermiş lakin YouTube'da kendi parasıyla bu klavyeyei alanlarda gördümki aynı benim modelide olduğu gibi Türkçe harfler ve Türkçe Q klavyedeki parantezlerin filan yeri baskılı halde geliyor (ışık geçirmiyorlar sadece baskı) ama yanlış anlamadıysam kaliteli bir baskı gibi duruyor minmum 2 yıl durur gibi bir hissiyatı var.
Ayrıca Havit'in neredeyse çoğu ekipmanıdna olduğu gibi bununda sadece o aldığınız cihazı yönetebileceğiniz bir driverı var ben ne olur ne olmaz belki lazım olur diye indirdim ama makro atama ve cihazda çalan müziğe göre klavyenin ışıklarının yanmasını sağlayan mod dışında uygulamanın pek bir faydasını görmedim.
Şahsen bir editör olarak hem küçük ama numpadi olsun, yön tuşu olsun, ve del tuşuda olsun istiyordum ve sonra içimdenn bu isteklerimini bu spesifik boyutta çok pahalı olabileceğini düşünmüştüm ama ciddi anlamda tam ihtiyacınız olan tuşlara sahip, F/P bir klavye arıyorsanız tavsiye ederim.
Şu an bu yazıyı yazarken fark ettimki tek sıkıntısı enter ın altındaki Shift, yön tuşları sığsın diye biraz kesildiği için Shift enter yaparken biraz mal oldum içimden ne oluyoruz dedim ama oda yüksek ihtimalle 5 dakika içinde alışacağım bir şey olduğu için takmıyorum.
Benim gibi paranoyak ve klavyeyi satın almak isteyen arkadaşlar illada klavyenin üstünde Türkçe harflerin basılı olup olmadığını öğrenmek istiyorlarsa satıcıya şu soruyu sorsunlar: Kutuda modelin yazılı olduğu yerde "KB885L-TUR" yazıyor mu diye sorabilirler.
Kesinlikle tavsiye ederim,
İyi sosyaller dilerim.
Ayrıca Havit'in neredeyse çoğu ekipmanıdna olduğu gibi bununda sadece o aldığınız cihazı yönetebileceğiniz bir driverı var ben ne olur ne olmaz belki lazım olur diye indirdim ama makro atama ve cihazda çalan müziğe göre klavyenin ışıklarının yanmasını sağlayan mod dışında uygulamanın pek bir faydasını görmedim.
Şahsen bir editör olarak hem küçük ama numpadi olsun, yön tuşu olsun, ve del tuşuda olsun istiyordum ve sonra içimdenn bu isteklerimini bu spesifik boyutta çok pahalı olabileceğini düşünmüştüm ama ciddi anlamda tam ihtiyacınız olan tuşlara sahip, F/P bir klavye arıyorsanız tavsiye ederim.
Şu an bu yazıyı yazarken fark ettimki tek sıkıntısı enter ın altındaki Shift, yön tuşları sığsın diye biraz kesildiği için Shift enter yaparken biraz mal oldum içimden ne oluyoruz dedim ama oda yüksek ihtimalle 5 dakika içinde alışacağım bir şey olduğu için takmıyorum.
Benim gibi paranoyak ve klavyeyi satın almak isteyen arkadaşlar illada klavyenin üstünde Türkçe harflerin basılı olup olmadığını öğrenmek istiyorlarsa satıcıya şu soruyu sorsunlar: Kutuda modelin yazılı olduğu yerde "KB885L-TUR" yazıyor mu diye sorabilirler.
Kesinlikle tavsiye ederim,
İyi sosyaller dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör: