Bütçe
5.800 TL
Işık sızması var mı? Kontrast oranı nasıl? Herhangi bir sorun yaşadınız mı? Servislik bir durum vs.
Işık sızması benim cihazımda ayırt edilemeyecek kadar az hocam. Ancak ekranın dibine girip köşelere bakınca biraz belli oluyor. MSI MP161 E2 monitör ile beraber kullanıyorum ve kesinlikle renkleri daha canlı. Bazı yorumlarda da ekranın MacBook ekranına yakın renkler verdiğine dair yorumlar görmüştüm. Menüsünde overclock ayarı var, direkt 120 Hz'e çıkartılabiliyor. Herhangi bir servislik durum da yaşamadım. Ancak ayağı çok hafif ve plastik. Dolayısıyla bir monitör tutucu ile kullanmanızı tavsiye ederim.

Işık sızması var mı? Kontrast oranı nasıl? Herhangi bir sorun yaşadınız mı? Servislik bir durum vs.

Bende 2. monitör bakıyorum ama 2k 144hz monitörler aşırı derecede pahalanmış, ucuz olanlarında hepsinde ya ışık sızması var ya da arkadaşında dediği gibi ayakları plastik ve kalitesiz. 7-8 bin TL fiyatlara çıkmak gerekiyor artık :(

Işık sızmasını aldırmayacaksın 2. monitörde artık, ben Dell aldım, Asus aldım hepsi de 2k İPS paneldi ama hepsinde ışık sızması vardı ve artık dayanamayıp Oled monitör aldım kurtuldum. Şimdi ışık sızması da olsa 2. monitör alacağım 5 ila 7 k arası 1. monitörüme görsel olarak en uygun olan modellerden. Daha bulamadım ama :)

Bende 2. monitör bakıyorum ama 2k 144hz monitörler aşırı derecede pahalanmış, ucuz olanlarında hepsinde ya ışık sızması var ya da arkadaşında dediği gibi ayakları plastik ve kalitesiz. 7-8 bin TL fiyatlara çıkmak gerekiyor artık :(

Işık sızmasını aldırmayacaksın 2. monitörde artık, ben Dell aldım, Asus aldım hepsi de 2k İPS paneldi ama hepsinde ışık sızması vardı ve artık dayanamayıp Oled monitör aldım kurtuldum. Şimdi ışık sızması da olsa 2. monitör alacağım 5 ila 7 k arası 1. monitörüme görsel olarak en uygun olan modellerden. Daha bulamadım ama :)
4K IPS ROG monitörde bile ışık sızması var, az bile olsa çok da memnun değilim ama 2. monitörde de olmamasını tercih ederim. OLED geçiş için erken olarak görüyorum, hâlâ daha onda da şikayetler mevcut.

4K IPS ROG monitörde bile ışık sızması var, az bile olsa çok da memnun değilim ama 2. monitörde de olmamasını tercih ederim. OLED geçiş için erken olarak görüyorum, hâlâ daha onda da şikayetler mevcut.

Aynen dediğiniz gibi İPS lerde çok nadir Işık sızması olmayan model var, 1-2 defa denk geldim ama son dönemdeki en iyi modellerde bile ışık sızması mevcut, bu yüzden Oled tercih ettim ve yaklaşık 1 yıl oldu çok ama çok memnunum. Bende o yüzden 2. monitörümü İPS alacağım ışık sızması da olsa çok umurumda olmayacak şahsen :)

Daha zaman var Oled için doğru ama Asus bu sorunları neredeyse yok denecek kadar azaltmış. Bende riske girip aldım :gülümse: