Bütçe
Maksimum 60.000 TL

Yas10online

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir TV arayışındayım ve önerilerinize ihtiyacım var.

Kullanım senaryom:

• Günlük TV/dizi/film izleme.
  • PS5 ile oyun (önemli).
  • Blu-ray film izleme (görüntü kalitesi önemli).

Önceliklerim:

• Görüntü kalitesi (özellikle film ve oyun için).
  • HDR performansı.
  • Akıcı oyun deneyimi (120 Hz, düşük input lag vs.).
  • Siyah performansı (karanlık sahneler önemli).

Boyut olarak genelde 55" – 65" düşünüyorum ama öneriye açığım.

Bütçe: 60.000 TL.

Aklımda OLED ve mini LED modeller var ama hangisi daha mantıklı olur, emin değilim.

Kullanan arkadaşlar özellikle:

• PS5 performansı.
  • Blu-ray/film performansı.
  • Uzun vadeli kullanım deneyimi.

Konusunda yorum yaparsa çok sevinirim.

Model önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu tarz bir kullanım senaryosunda Grundig'in OLED modellerini öneririm (Vatan gece indirimlerinde fiyatı düşebiliyor.), alternatif olarak da Next'in 65" ve 144Hz QD - Mini LED panele sahip modeli var, onu öneririm :).

Bütçeniz biraz daha artarsa;

Eğer artamazsa;

TCL zaten performans konusunda çok iyi ben TCL 65p79kg modelini kullanıyorum gerçekten hakkını veriyor. Özellikle PS5'te akıcılık olsun özellikle sinema filmleri olsun, özellikle ses kalitesi bass kalitesi olsun gerçekten hakkını veriyor.

Ben bu tarz bir kullanım senaryosunda Grundig'in OLED modellerini öneririm (vatan gece indirimlerinde fiyatı düşebiliyor.), alternatif olarak da Next'in 65" ve 144Hz qd - mini LED panele sahip modeli var, onu öneririm :).

Hocam yanlış anlamayın ama Next önermeyin; bir ton şikayet var, arkadaşım 1 hafta önce Next aldı pişman oldu gerçekten, şu an iade ile uğraşıyor. Çöpten ibaret değil. Lüks markalar varken bu gibi markaya para verilmez. Bizzat deneyimlendi yani ne olursa olsun. Ben şahsen böyle bir bütçede özellikle para vereceksem önce yorumları ve şikayetleri gözden geçiririm. Pişman olacağım bir şeyi hayatta almam.

@GodOfWar hocam bahsettiğiniz QN70F modeli Samsung'un en dip model Mini LED cihazı, o kadar para verdikten sonra bir markanın en düşük Mini LED'ini almazdım ben olsam.

Diğer önerdiğiniz TCL'i de ben bizzat canlı inceledim ancak kağıt üstü verilerle alakası yok cihazın, ekrandaki kaplama yüzünden renkler bariz soluk kalıyor. Yine TCL'in giriş seviyesi Mini LED modellerinden biridir kendisi...

Next kısmına gelirsek teknoloji şans işi hocam. Bahsettiğim TCL'nin 55" modelini almayı düşünüyordum ama canlı halini görünce vazgeçtim, şu anda ben de Next'in 55" olan Mini LED'ini kullanıyorum. Muadil TCL'den daha ucuz olmasına rağmen renkler konusunda kesinlikle daha başarılı. Arkadaşa önerdiğim 65" ve 144Hz olan model çok çok daha iyi zaten. Kullanan kayda değer insan var bu modeli ve bariz bir şikayet görmedim. Ne de olsa her marka TV'nin envai çeşit şikayeti var.

Ha tabii ki öncelik Grundig OLED olmalı, hem fiyatı gayet uygun hem de LG marka panel kullanıyor.

Herhangi bir markanın Fan'ı olduğumdan değil, fiyatına kıyasla sundukları gayet iyi olduğundan bu iki markayı öneriyorum :).

@GodOfWar hocam bahsettiğiniz QN70F modeli Samsung'un en dip model Mini LED cihazı, o kadar para verdikten sonra bir markanın en düşük Mini LED'ini almazdım ben olsam.

Diğer önerdiğiniz TCL'i de ben bizzat canlı inceledim ancak kağıt üstü verilerle alakası yok cihazın, ekrandaki kaplama yüzünden renkler bariz soluk kalıyor. Yine TCL'in giriş seviyesi Mini LED modellerinden biridir kendisi...

Next kısmına gelirsek teknoloji şans işi hocam. Bahsettiğim TCL'nin 55" modelini almayı düşünüyordum ama canlı halini görünce vazgeçtim, şu anda ben de Next'in 55" olan Mini LED'ini kullanıyorum. Muadil TCL'den daha ucuz olmasına rağmen renkler konusunda kesinlikle daha başarılı. Arkadaşa önerdiğim 65" ve 144Hz olan model çok çok daha iyi zaten. Kullanan kayda değer insan var bu modeli ve bariz bir şikayet görmedim. Ne de olsa her marka TV'nin envai çeşit şikayeti var.

Ha tabii ki öncelik Grundig OLED olmalı, hem fiyatı gayet uygun hem de LG marka panel kullanıyor.

Herhangi bir markanın Fan'ı olduğumdan değil, fiyatına kıyasla sundukları gayet iyi olduğundan bu iki markayı öneriyorum :).

Herkesin görüşü rengi zevki ve kullanımı farklıdır hocam; ben kendi cihazımdan memnunum çok şükür bir problem yaratmadı. Ben mağazada canlı canlı gördüm renkleri ve kalitesi özellikle akıcılığı hoşuma gitti. Ben tabii önerimi sunarım; geri kalanı KS'ye kalmış. Sonuçta kimsenin boğazını sıkmıyorum bunu alacaksın diye. :D İstersen Arçelik kullan fark etmez yani. Bende fanı değilim, ama uzun yıllar LG kullandım yaklaşık 11 yıl falan, farklılık olsun diye TCL aldım.

@GodOfWar hocam Arçelik - Beko - Grundig bunlar aynı fabrikadan çıkıyor zaten. Bu marka OLED modellerinde LG'nin WOLED panellerini kullanıyor, kullananlar yine memnunlar.

Aslında şunu göz önünde bulundurmak lazım, Türkiye TV üretim sektörü konusunda belli bir seviyeye gelmiş bir ülke. Ülkemizin envai çeşit TV markası var bildiğin gibi. Mesela Vestel denildiğinde "kalitesiz" sanılıyor ama öyle değil, Vestel özellikle TV konusunda kendi ODM tasarımını yapıp rakip markalara üretim altyapısı sunabilen bir marka. Mesela Sharp marka TV'leri Vestel üretiyor.

TCL'in belirttiğin modeli cidden kötü bu arada, panelde mat bir kaplama var ve direkt renklerin canlılığına olumsuz etki ediyor.

@GodOfWar hocam Arçelik - Beko - Grundig bunlar aynı fabrikadan çıkıyor zaten. Bu marka OLED modellerinde LG'nin WOLED panellerini kullanıyor, kullananlar yine memnunlar.

Aslında şunu göz önünde bulundurmak lazım, Türkiye TV üretim sektörü konusunda belli bir seviyeye gelmiş bir ülke. Ülkemizin envai çeşit TV markası var bildiğin gibi. Mesela Vestel denildiğinde "kalitesiz" sanılıyor ama öyle değil, Vestel özellikle TV konusunda kendi ODM tasarımını yapıp rakip markalara üretim altyapısı sunabilen bir marka. Mesela Sharp marka TV'leri Vestel üretiyor.

TCL'in belirttiğin modeli cidden kötü bu arada, panelde mat bir kaplama var ve direkt renklerin canlılığına olumsuz etki ediyor.
Bir düzeltme yapmamız lazım. Toshiba, Sharp, Panasonic/Sanyo, Hitachi, Philips (eskiden az bir model yaptılar) üretiyorlar ama bunlar Avrupa ile kısıtlı. Mesela Toshiba'yı Japonya'da Çin devleti yani Hisense üretiyor (eskiden TV model serisi olan Regza'yı markaya çevirdiler). Panasonic ise kendi üretiyordu (ta ki geçen ay Skyworth'e verene kadar). Philips ise yine Çin devleti yani TPV tarafından üretiliyor tüm dünyada. Hitachi ise ortadan kayboldu Japonya dışında sanırım ama Avustralya'sı Koç Holding'e ait. Ha birde bazı Samsung ve Philips modellerinin montajını Atmaca Elektronik yani Sunny/Axen yapıyor.

@EFI Shell, @5659, @GodOfWar, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

@5659, önerileriniz de Next&NextStar'dan bahsetmişsiniz açıkçası diğer ürünlerinden fayda görmedim ki bu cihazdan göreyim. Bu cihazı alabilmem için çok iyi bir indirime girmesi lazım. Grundig'in modellerini de inceleyeceğim hocam teşekkür ederim.

@GodOfWar, Samsung cihaz için bütçemi artırabilirim fakat ufak bir araştırma yaptım ölü piksel ve ışık sızması yaşandığını gördüm haliyle korkuttu. TCL marka cihaz için ise forumda biraz araştırma sağladım. Servis sorunlarının çok fazla olduğunu gözlemledim ki ben Alanya'da ikamet ediyorum burada ise bu tarz servis sorunu daha fazla fakat herkes bu markayı tavsiye ediyor. Cihazı detaylı inceleyeceğim hocam teşekkür ederim.

@Yas10online hocam zaten fiyatı uygun o Next'in :). Dediğim gibi kullanan büyük bir çoğunluk cihazdan memnun, KTC'nin ürünü ne de olsa :D.

@EFI Shell benim dediğimi destekliyor, ülkemiz TV üretimi konusunda belli bir seviyenin ötesine geçebilmiş nadir ülkelerden biri :D. Bunun kıymetini bilmeliyiz bence :).